Αν η καραντίνα σε βρίσκει να συγκατοικείς με τον σύντροφό σου, το θετικό είναι πως δε σου λείπει ένα από τα αγαπημένα σου πλάσματα στον κόσμο αυτή την περίοδο. Η απομόνωση με τον φίλο σου, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καλές, αλλά και πολύ περίεργες καταστάσεις. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να βλέπετε ο ένας τον άλλο όλη μέρα, κάθε μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές και ίσως αχρείαστες συγκρούσεις.

Παρακάτω θα διαβάσεις πέντε βασικές συμβουλές για να ενδυναμώσεις τη σχέση σου στην καραντίνα και όχι να την καταστρέψεις.

Δώστε χώρο ο ένας στον άλλο

Το γεγονός ότι είστε όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι, δε σημαίνει πως πρέπει να είστε και κυριολεκτικά σε όλα μαζί. Αν δουλεύετε, σίγουρα τα πρωινά τα περνάει ο καθένας στο λάπτοπ του. Ωστόσο και μετά τη δουλειά είναι σημαντικό να αφήνετε ο ένας τον άλλο να κάνει όλα όσα θέλει και έχει ανάγκη χωρίς να περιλαμβάνουν χρόνο απαραίτητα μαζί. Όπως κάνατε και πριν, έτσι και τώρα, θα πρέπει να στοχεύετε σε ποιοτικό χρόνο και ενασχολήσεις μαζί και να έχετε τη δική σας σφαίρα ενδιαφερόντων. Ακόμα κι αν αυτή περιορίζεται σε μερικά τετραγωνικά.

Μαγειρέψτε μαζί

Η μαγειρική είναι μια από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τον σύντροφό σου. Βρείτε συνταγές που να σας αρέσουν και αφιερώστε χρόνο ώστε να μοιράσετε τις επί μέρους παρασκευές. Δείτε την καραντίνα σαν ευκαιρία να δώσετε παραπάνω χρόνο και έμπνευση στα γεύματά σας. Πράγμα που η πολυάσχολη καθημερινότητα του “χθες” δε σας επέτρεπε.

Δε χρειάζεται να έχετε κοινό πρόγραμμα ύπνου

Πολλά ζευγάρια συνηθίζουν να πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά εν μέσω καραντίνας, ο κάθε ένας οργανώνει τον χρόνο του διαφορετικά. Ίσως και να θέλει να εκμεταλλευτεί την περίοδο αυτή για να κοιμάται πιο αργά χωρίς τύψεις. Αν και ο σύντροφός σου έχει πάρει μια τέτοια “άτυπη” απόφαση, πρέπει να τη σεβαστείς.

Βρήκαμε τα 4 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
www.emilysteve.com

Υπομονή

Η καραντίνα κάνει το σπίτι και τις μικροεπιλογές το κέντρο της καθημερινότητας. Είναι πολύ πιθανό να διαφωνήσετε έντονα για ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκατε αστεία. Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό σου, μην παίρνεις τα πάντα τόσο σοβαρά. Ναι, είναι πολύ πιθανό να εξοργιστείτε για το τι θα παρακολουθήσετε στο Netflix ή για το αν το κάρυ είναι μια καλή επιλογή για σάλτσα με κρέμα γάλακτος. Το σημαντικό είναι ξέρεις πως όλα διογκώνονται όταν περνάς όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι.

Αφήστε το κινητό κάτω

Ο εγκλεισμός εύκολα οδηγεί στην αδράνεια. Μια πολύ τυπική εικόνα που ίσως να περιγράφει την καθημερινότητα πολλών ζευγαριών στην καραντίνα είναι δύο άνθρωποι ξαπλωμένοι στον καναπέ με τα κινητά στο χέρι. Φρόντισε να αποσυνδέεσαι αρκετά. Προτίμησε αντί αυτού να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου, που να μην περιλαμβάνει σκρολάρισμα και social media. Είναι ένα τεστ που αργά ή γρήγορα θα κληθείς να κάνεις στον εαυτό σου και η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία.

featured image: Elite Daily