Πώς να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους σου;

Πώς να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους

Υπάρχουν πολλά tips για το πώς να κάνεις το βλέμμα σου να μαγνητίζει, να έχει βάθος, ή μυστήριο. Αλλά πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τους μαύρους κύκλους;

Πώς προκαλούνται;

Οι κύριοι φυσιολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση τους είναι τα υψηλά επίπεδα μελανίνης στο σώμα (υπερμελάγχρωση), η αυξημένη υποδερματική αγγείωση (σε συνδυασμό με αυξημένη διαφάνεια του δέρματος) και το λεπτότερο δέρμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Παρότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων, τόσο ο τρόπος ζωής, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία όσο και άλλες παθήσεις μπορούν να συμβάλλουν εξίσου. Σημαντική αιτία μπορεί να είναι και οι ορμονικές διαταραχές. Συγκεκριμένα για τον τρόπο ζωής, η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος αλλά και η υπερβολική και καθημερινή χρήση μακιγιάζ μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Έτσι ανάλογα με τα αίτια μπορεί να επιλεχθεί και η αντίστοιχη θεραπεία.

THE [not so] FUN FACT: 

Στην Κορέα έχει αναπτυχθεί το πεδίο έρευνας Mibyeong, στο πλαίσιο της οποίας χαρακτηριστικά του προσώπου συνδέονται με διάφορες μη-παθολογικές παθήσεις. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για επιγενόμενα προβλήματα. Συγκεκριμένα για τους μαύρους κύκλους, οι σχετικοί ερευνητές έχουν συνδέσει επτά συμπτώματα με το ρίσκο ανάπτυξης ενός παθολογικού προβλήματος. Τα συμπτώματα αυτά είναι κόπωση, πόνος, διαταραχή του ύπνου, δυσπεψία, κατάθλιψη, θυμός και άγχος. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να διαγνωστεί το status υγείας ενός υγιούς ασθενή με μια απλή ανάλυση των μαύρων κύκλων του.

Πώς θεραπεύονται;

Αρχικά, καλό είναι να αρχίσεις από μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Η κούραση, ο μειωμένος ύπνος, η αφυδάτωση και οι πολλές ώρες στον υπολογιστή αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσεις μαύρους κύκλους. Ενδέχεται η φύση της δουλειάς σου να μην σου επιτρέπει να περιορίσεις τις ώρες στον υπολογιστή. Αλλά είναι στο χέρι σου το πόσες ώρες θα αφιερώσεις μπροστά από μια οθόνη μετά τη δουλειά. Μπορεί λόγω κούρασης να θεωρείς πως χρειάζεσαι πολλούς καφέδες. Σημείωσε όμως ότι οι καφέδες σε αφυδατώνουν αρκετά και ότι τα πράσινα μήλα μπορούν να σε ξυπνήσουν καλύτερα από έναν καφέ. Συγκεκριμένα για την αφυδάτωση που συμβαίνει με τους καφέδες, προσπάθησε να πίνεις δύο ποτήρια νερό για κάθε ποτήρι καφέ που καταναλώνεις. Αν πάλι δυσκολεύεσαι, απλά προσπάθησε να διορθώσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά.

Πώς να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους σου;

Byrdie

Πώς να περιποιηθείς την περιοχή;

Η ρουτίνα περιποίησης που χρειάζεται να εντάξεις στη ζωή σου για να μειώσεις την εμφάνιση των μαύρων κύκλων αρχίζει από κρύες κομπρέσες και τελειώνει με την κατάλληλη κρέμα ή serum. Μπορείς να μειώσεις το πόσο έντονοι είναι με μια κρύα πετσέτα, μερικούς καλά τυλιγμένα παγάκια ή ακόμα και μια μάσκα ψύξης που μπορείς να κρατήσεις στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσεις. Άλλες φυσικές λευκαντικές λύσεις, είναι η εφαρμογή ροδελών αγγουριού που έχεις βάλει για λίγο στο ψυγείο, η ταμποναριστή εφαρμογή γάλατος με ένα κομμάτι βαμβάκι ή/ και η εφαρμογή λεμονιού. [Προσοχή: Το λεμόνι ξηραίνει την επιδερμίδα οπότε να προσέχεις το πόσο συχνά το χρησιμοποιείς.] Τέλος, το κατάλληλο serum ή λευκαντική κρέμα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πώς να τους καλύψεις;

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να εξαφανίσεις εντελώς τους μαύρους κύκλους σου. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε κάνει να απελπίζεσαι. Τα βήματα για την απόλυτη κάλυψη είναι απλά.

1. Αν οι μαύροι κύκλοι σου δεν είναι πολύ έντονοι, εφάρμοσε μια κρέμα ή ένα serum το οποίο να έχει λευκαντικές ιδιότητες. Άπλωσέ το στην περιοχή μέχρι να απορροφηθεί επαρκώς.

2. Αν οι μαύροι κύκλοι σου είναι έντονοι προσπάθησε να βρεις μια colour-correcting κρέμα με χρώμα αντίθετο από το πιο έντονο χρώμα των κύκλων. Σίγουρα έχεις δει βιντεάκια σχετικά με το μυστικό του red lipstick, αλλά αυτή η συμβουλή δεν ταιριάζει σε όλες μας. Σε περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι σου κοκκινίζουν, επίλεξε μια κρέμα με βάση τους πράσινους τόνους. Αν έχουν γκρίζους και μοβ τόνους, προτίμησε μια κρέμα που να τους εξουδετερώνει.

3. Το επόμενο βήμα και τελευταίο είναι το concealer. Επίλεξε ένα concealer με ήπια συστατικά. Τα έντονα χημικά δεν θα καταφέρουν να θρέψουν την περιοχή των μαύρων κύκλων και έτσι, δεν θα έχεις long-lasting αποτέλεσμα. Το χρώμα του επίσης πρέπει να είναι ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό από το foundation σου. Η περιοχή πρέπει να φωτίζεται αλλά να μην διακρίνεται έντονα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

4. Αν θέλεις μπορείς να περάσεις λίγη πούδρα πάνω από το concealer για πιο matte αποτέλεσμα και για να γίνει καλύτερο οπτικό blending του concealer με το foundation στο πρόσωπο.

 Featured image: allure.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.