Είναι η αδερφή σου, ο αδερφός σου, μια φίλη σου, ο οδηγός του ταξί, το αφεντικό σου, το αγόρι σου, ο συνάδελφος, ο περιπτεράς και άλλοι τόσοι -η ζωή έχει φαντασία και εσύ έχεις νεύρα-που μπορεί να σε εκνευρίσουν κάθε μέρα. Είναι αυτά τα άτομα που καταφέρνουν μέσα σε λίγα λεπτά να σου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι.

Για καλή σου τύχη όμως υπάρχουν τρεις απλές κινήσεις για να τους αντιμετωπίσεις. Δώσε βάση στα παρακάτω:

1. Με το ίδιο νόμισμα: Κάθε φορά είναι αυτός ο ένας ή η μία που είναι ανυπόφοροι και σε ενοχλούν αφάνταστα το mirror effect είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημα σου αφού θα τους κάνεις να το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα! Μιμήσου ό,τι κάνουν λοιπόν. Προσπαθείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο ή να συγκεντρωθείς σε κάτι και ουρλιάζουν διπλά σου; Κάνε κι εσύ αμέσως το ίδιο! Πολύ συχνά οι άνθρωποι δε συνειδητοποιούν τι κάνουν και πως συμπεριφέρονται. Είναι σημαντικό να δείξεις στον άλλο τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς του και να τον κάνεις να μπει στη θέση σου. Και θέλει, δε θέλει θα καταλάβει!

2. Ένα βλέμμα αρκεί: Δεν υπάρχει λόγος να χάνεις το χρόνο σου και να προσπαθείς να εξηγήσεις ώστε να καταλάβει ο άλλος πόσο ενοχλητικός είναι. Συνήθως αυτοί που σε εκνευρίζουν θα συνεχίσουν να σε εκνευρίζουν χωρίς όμως  αποτέλεσμα. Κάνε ένα βήμα πίσω και γύρισε δες τον. Ένα βλέμμα αρκεί, και εδώ που τα λέμε στην περίπτωση μας το σηκωμένο φρύδι θα βοηθούσε ιδιαίτερα.

Κι εδώ σου έχουμε παράδειγμα:

Πώς να διαχειριστείς αυτούς που σε εκνευρίζουν
giphy.com

3. Ζαμανφουτισμός και zen mode: Ένα από τα κλασικά χαρακτηριστικά των ενοχλητικών και εκνευριστικών ανθρώπων είναι ο ανταγωνισμός και η προβολή. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις το γνωστό «je m’ en fou» και να πατήσεις το on στο zen mode! Όσο περισσότερο τους αγνοήσεις τόσο το καλύτερο για σένα.