Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μια θέση στη ζωή σου έρχονται για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, είτε η σχέση σας θα μακροημερεύσει είτε όχι. Ωστόσο, ήδη θα γνωρίζεις πολύ καλά πως οι φιλίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, ειδικά εκείνες που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές εξ αποστάσεως. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τους οποίους αξίζει να κατανοήσεις σε βάθος.

Συνέχισε την προσπάθεια

Όταν δυο φίλοι ζουν σε διαφορετικές περιοχές αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να συμφωνήσουν πως και οι δυο θα συνεχίζουν να παλεύουν για να τη διατηρήσουν ζωντανή. Έτσι, αυτή η δέσμευση θα συμβάλλει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της φιλίας.

Κατανόησε τη διαφορετικότητα της σχέσης

Αν εσύ και ο φίλος σου απομακρυνθήκατε, επειδή κατοικείτε σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της Γης ή δυσκολεύεστε να συναντηθείτε, εξαιτίας των περιορισμών που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τότε πρέπει να αποδεχθείτε τις επικρατούσες συνθήκες, αλλά και τη διαφορετικότητα της φιλίας σας. Να είστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο, σχετικά με αυτή την αλλαγή, όπως και με τη μορφή που έχει λάβει η σχέση σας το συγκεκριμένο διάστημα.

Αφιέρωσε χρόνο

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η φιλία σας χρειάζεται να αφιερώσετε και οι δυο ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου σας ο ένας στον άλλο. Αφού δεν μπορείτε να συναντηθείτε από κοντά, τότε συνομιλήστε τηλεφωνικά ή μέσω κάποιας εφαρμογής, όπως το Zoom. Μπορείτε, ακόμη, κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης σας να πιείτε τον καφέ ή να φάτε το μεσημεριανό σας μαζί, συζητώντας το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα σας.

Εξέφρασε τα συναισθήματα σου

Η τακτική επικοινωνία είναι ένας τρόπος για να αισθανθείς πως ο φίλος σου είναι πιο κοντά σου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου. Μην φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και ενημέρωσε τον πως βρίσκεται στις σκέψεις σου. Παράλληλα, μπορείτε να μοιραστείτε κοινές σας φωτογραφίες για να θυμηθείτε τα γεγονότα του παρελθόντος και να συνδεθείτε ακόμα παραπάνω.

Μην βασίζεσαι στα social media

Συχνά, παρακολουθούμε το Instagram Feed φίλων και γνωστών. Ωστόσο, χρειάζεται να μην ξεχνάμε πως αυτό που βλέπουμε δεν είναι η αυθεντική εκδοχή του εαυτού τους, αλλά κάτι πλαστό. Έτσι, αν ο φίλος σου αισθάνεσαι πως απομακρύνεται από εσένα, μπορείς να τσεκάρεις το προφίλ του στα social media για να ελέγξεις αν είναι καλά. Μην περιμένεις απαραίτητα μια απάντηση, όμως θυμήσου πως ένα μήνυμα σου μπορεί να είναι πολύ παρηγορητικό και τρυφερό για εκείνον.

Εν τέλει, σίγουρα η πανδημία έχει συμβάλλει στην αποξένωση των ανθρώπων, καθώς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε και να αλληλοεπιδράσουμε με τον περίγυρο μας, όπως πριν. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να λάβεις υπόψη τα προαναφερθέντα tips, αλλά και το γεγονός πως οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται χρόνο και υπομονή για να καλλιεργηθούν και να εξελιχθούν προς το καλύτερο.

 featured photo: [email protected]