Πώς να ανακυκλώσεις σωστά τις συσκευασίες των beauty προϊόντων σου

Πώς να ανακυκλώσεις σωστά τις συσκευασίες των beauty προϊόντων σου

Το θέμα της συσκευασίας των προϊόντων που χρησιμοποιείς καθημερινά στην ρουτίνα σου, δεν είναι αστείο, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι η χαλαρή μας προσέγγιση στην ανακύκλωση. Όλοι έχουμε ρίξει ένα μπουκάλι σαμπουάν ή δύο στο γενικό κάδο με τα σκουπίδια από τεμπελιά και όλοι έχουμε πετάξει έναν αχρησιμοποίητο κραγιόν, που δεν ήμασταν σίγουρες αν είναι καν ανακυκλώσιμο.

Ενώ ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, είναι σημαντικό να θυμόμαστε να ανακυκλώνουμε αντικείμενα από όλο το σπίτι. Στην πραγματικότητα, ενώ σχεδόν το 90% των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι ανακυκλώνουν τακτικά αντικείμενα από την κουζίνα, μόνο το 52% λένε ότι ανακυκλώνουν τακτικά και από το μπάνιο.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Recycle Now, η ανακύκλωση ενός πλαστικού μπουκαλιού από προϊόν για τα μαλλιά θα εξοικονομούσε αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει έναν αποχυμωτή για δύο λεπτά κάθε μέρα και ένα ανακυκλωμένο μπουκάλι από αφρόλουτρο θα εξοικονομούσε αρκετή ενέργεια για να φρυγανίσει σχεδόν τρεις φορές ψωμί.

Φυσικά, δεν είναι εξίσου εύκολο να βάλεις τα περισσότερα προιϊόντα σε εγκυκριμένους κάδους ανακύκλωσης. Πρώτον, πρέπει να ξέρεις ποια προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν, καθώς και ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να είναι κατάλληλα για ανακύκλωση. Βρήκαμε όλες αυτές τις πληροφορίες και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Συσκευασίες σε μορφή spray

Αντίθετα με την δημοφιλή αντίληψη, μπορείς να ανακυκλώσεις συσκευασίες σε μορφή spray. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο ή αλουμίνιο - και τα δύο πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά - αλλά είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλίσεις ότι το εν λόγω κουτί είναι εντελώς άδειο. Μην προσπαθήσεις να το τρυπήσεις ή να το συνθλίψεις ή ακόμη και να το συμπιέσεις, ούτε να αφαιρέσεις τυχόν αποσπώμενα εξαρτήματα όπως το καπάκι ή το στόμιο. Τα υπόλοιπα θα αφαιρεθούν στη διαδικασία ανακύκλωσης.

byrdie.co.uk

Γυάλινα βαζάκια

Όπως και τα τρόφιμα που συσκευάζονται σε γυάλινα βάζα, έτσι και τα beauty προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν, με την προϋπόθεση ότι έχεις ξεπλύνει καλά οποιαδήποτε κατάλοιπα. Πρόσεξε όμως, οι γυάλινες συσκευασίες από βερνίκια νυχιών, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

byrdie.co.uk

Πλαστικές συσκευασίες και μπουκάλια

Τα πλαστικά μπουκάλια beauty προϊόντων και σαμπουάν είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες συσκευασίες που θα βρεις στο σπίτι σου, οπότε το να επιβεβαιώσεις πως ανακυκλώνονται σωστά είναι σημαντικό. Πρώτον, άφησε τις ετικέτες τους - θα βοηθήσουν την ομάδα ανακύκλωσης να προσδιορίσει τι ακριβώς περιείχε, στην περίπτωση που θα μπορούσε να έχει μολύνει το πλαστικό. Βάλε ξανά τα καπάκια, καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι θα ανακυκλωθούν και αυτά. Επίσης, θυμήσου να τα ξεπλύνεις καλά πριν τα τοποθετήσεις και μετά μπορείς να τα συμπιέσεις.

byrdie.co.uk

Εργαλεία για τα μαλλιά

Όταν πρόκειται για ηλεκτρικά είδη, πρέπει πρώτα να εξετάσεις αν λειτουργούν ακόμη, καθώς συχνά φιλανθρωπικά ιδρύματα δέχονται τα χρησιμοποιημένα εργαλεία για τα μαλλιά. Εάν είναι εντελώς σπασμένο ή χαλασμένο, τότε πιθανότατα θα μπορείς να το ανακυκλώσετε, αλλά ίσως χρειαστεί να το πας πρώτα σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη για να ελεγχθεί πρώτα πριν μπορέσει να ανακυκλωθεί.

byrdie.co.uk

Δίσκοι ντεμακιγιάζ

Αν και δεν μπορούν να ανακυκλωθούν με τον παροδιακό τρόπο, όπως και οι μπατονέτες, μπορείς να τις βάλεις σε κάποιον κάδο οικιακής κομποστοποίησης, που είτε διαθέτεις εσύ ή κάποιος γνωστός σου, μαζί με τα απορρίμματα της κουζίνας σου.

sephora.gr

Προϊόντα makeup

Προϊόντα όπως κραγιόν, σκιές και μάσκαρα, αποτελούν τη δύσκολη περίπτωση, καθώς δύσκολα θα βρεις κάδο ειδικά γι αυτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αν τα brands έχουν το δικό τους πρόγραμμα ανακύκλωσης. Για παράδειγμα makeup και skincare brands όπως η MAC και η Kiehl's έχουν την πολιτική πως αν τους φέρεις πίσω κάποιες άδειες συσκευασίες θα τις ανακυκλώσουν για σένα, συν ότι σε επιβραβεύουν με κάποια προϊόντα.

stylecraze.com

Δες επίσης:Τι είναι το Gua Sha και πώς μπορεί να αλλάξει το δέρμα σου
featured image: sarahlovesmakeup.com
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.