Ίσως να μην το γνωρίζεις αλλά τα μαξιλάρια ύπνου πρέπει να τα αλλάζεις περίπου κάθε δύο χρόνια. Μπορεί να είναι κάπως σοκαριστική πληροφορία αλλά αυτή είναι η οδηγία που δίνει o Εθνικός Οργανισμός Ύπνου, αφού τα μαξιλάρια μαζεύουν σκόνη που δεν γίνεται να καθαριστεί. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε με τα παλιά μας μαξιλάρια για να μην τα πετάξουμε;

Δώσε άλλη χρήση

Μπορεί να μην είναι πια κατάλληλα για να υποστηρίξουν το κεφάλι και τον λαιμό σου στον ύπνο, ωστόσο μπορείς να τους δώσεις  κάποια άλλη χρήση. Διάλεξε μερικές πολύχρωμες μαξιλαροθήκες και ανανέωσε το σαλόνι σου τοποθετώντας τα μαξιλάρια στον καναπέ. Επιπλέον διαλέγοντας πιο ανθεκτικά υφάσματα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο καθιστικό της βεράντας ή του κήπου σου.

Φτιάξε μαξιλάρες

Δημιούργησε περισσότερες θέσεις για τους καλεσμένους σου αδειάζοντας τα παλιά σου μαξιλάρια για να δημιουργήσεις με το περιεχόμενο τους ένα μεγάλο πουφ. Μπορείς να το φτιάξεις ακριβώς στο μέγεθος που θες και να διαλέξεις το καινούριο ύφασμα που θα δημιουργήσει μία όμορφη, cozzy γωνιά στο σαλόνι σου.

Μετέτρεψε τα σε pet bed

Ειδικά αν έχεις γάτα ξέρεις ότι θέλει να χρησιμοποιεί τα πράγματά σου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να της χαρίσεις το μαξιλάρι σου για να κοιμάται εκει; Φτιάξε της μία μικρή γωνία στο δωμάτιό σου για να κοιμάται με το μαξιλάρι σου αγκαλιά. Ίσως τότε να σταματήσει να φέρνει τη μουσούδα της στο πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι.

maxilari
@profwicks

Ανακύκλωση

Μάθε τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα μαξιλάρια σου και βρε οργανισμούς οι οποίοι να τα ανακυκλώνουν. Στην περίπτωση που είναι γεμισμένα με πούπουλα μπορείς είτε να τα κομποστοποιήσεις είτε να τα δωρίσεις σε φιλοζωικούς οργανισμούς που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για κρεβάτια ζώων.

Στον κήπο

Αν κάνεις δουλειές στον κήπο σου που απαιτούν να γονατίσεις για να καθαρίσεις τα ζιζάνια ή να φροντίσεις τα φυτά σου χρησιμοποίησε ένα παλιό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σου. Θα είσαι πολύ πιο άνετη και τα πόδια σου δεν θα αποκτήσουν καμία μελανιά.

Featured photo: www.unsplash.com