Μια μόνο βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αρκεί για να έρθεις αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Εκατοντάδες άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο και δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωσή τους.

Οι τρόποι για να βοηθήσεις τους άστεγους στη δική σου πόλη είναι πολλοί. Εμείς εδώ θα σου παρουσιάσουμε τους πιο απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να προσφέρεις σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ρώτα τι ακριβώς χρειάζονται

Αρχικά, μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο πως ένας άστεγος έχει ανάγκη μόνο από κάποια τρόφιμα αλλά πιθανότατα χρειάζεται επίσης κουβέρτες, παπούτσια, ρούχα και άλλα. Το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις το άτομο που βλέπεις πως χρειάζεται βοήθεια τι ακριβώς χρειάζεται από εσένα και τι μπορείς να κάνεις για αυτόν.

Ενημέρωσε τις Αρχές

Για παράδειγμα μπορείς να μιλήσεις με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ώστε να ενημερώσεις πως κάποιος άνθρωπος έχει ανάγκη. Οι υπεύθυνοι θα σου δώσουν πληροφορίες για τους θερμαινόμενους χώρους στην πρωτεύουσα αλλά και την επαρχία.

Σε αυτό το πολύ βοηθητικό post από το Humanity Greece μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν θυμάσαι πού να καλέσεις, μπορείς να καλέσεις το 100 ζητώντας βοήθεια για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Γίνε εθελοντής

Αν έχει τον χρόνο και τη διάθεση δεν υπάρχει τίποτα που να σε εμποδίσει από το να γίνεις εθελοντής. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούσες να προσφέρεις, ακόμα και εάν έχεις ελάχιστο χρόνο μέσα στην εβδομάδα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στο δήμο σου και να ζητήσεις πληροφορίες σχετικά. Μάθε περισσότερα εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tο Humanity Greece ξεκίνησε εκστρατεία για την 9χρονη που “παρέδωσε” η μητέρα της στο Ορφανοτροφείο