Φωλιασμένο σε ένα κτίριο του 1900 – χαρακτηριστικό κτίριο της αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης – αυτό το διαμέρισμα, όταν το πρωτοείδαν οι ένοικοί του, είχε μεν μερικές υπέροχες λεπτομέρειες, αλλά χρειαζόταν σίγουρα μια ανακαίνιση. «Η αρχική κατάσταση του διαμερίσματος μας είχε ήδη δώσει πολλά στοιχεία», λέει ο  ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Noé Prades. «Το φως, που μπήκε μέσα από το σαλόνι, ήταν πολύ ποιητικό. Γνωρίζαμε αμέσως ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε το ίδιο συναίσθημα και στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Και στόχος μας ήταν να το συνδυάσουμε με διαφορετικά χρώματα και υφές. “

Αυτό επιτεύχθηκε με την αλλαγή της διάταξης των χώρου, ο οποίος εκτείνεται σε 88 τετραγωνικά και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Η κουζίνα βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία και το σαλόνι, με δύο μεγάλα παράθυρα που δίνουν πρόσβαση στη βεράντα.

Πως ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη μεταμορφώθηκε μέσα από tropical πινελιές
architecturaldigest.com 

«Παίρνουμε έμπνευση από τη φύση και δημιουργούμε εσωτερικούς χώρους που μας φέρνουν πιο κοντά», λέει ο Noé. Η ιδέα για αυτό το έργο δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντικατοπτρίζει την ισορροπία της φύσης και όλων των χρωμάτων της μέσα από τα διάφορα δωμάτια, με το μπλε και το πράσινο ως βασικά στοιχεία της φύσης, γεμίζοντας κάθε χώρο τους διαμερίσματος με ζωή. Έτσι παρέχεται ταυτόχρονα μια αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας.

Ο Noé χρησιμοποίησε υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο και τα συνδύασε με φρέσκες αποχρώσεις, εξωτικές πινελιές και tropical μοτίβα. Τα καμπυλωτά σχήματα παραπέμπουν στο κομμάτι της θηλυκότητας, όπως φαίνεται και στις πόρτες σε σχήμα αψίδας.

architecturaldigest.com 
Πως ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη μεταμορφώθηκε μέσα από tropical πινελιές
architecturaldigest.com 

«Μεταμορφώσαμε και προσαρμόσαμε το διαμέρισμα με τέτοιο τρόπο που δημιουργήθηκε μια όαση. Μια όαση όπου μπορούν οι ένοικοι να αποσυνδεθούν από τη φασαρία της πόλης», είπε ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων. Καινούργια έπιπλα ήταν επίσης στο Project του makeover, τα οποία βασίζονταν στις ιδέες του φωτός, του χρώματος και του ρυθμού, σύμφωνα με τον Noé.

Τα μπάνια είναι γεμάτα χρώμα, το ένα μπλε και το άλλο ροζ, και αρκετά τολμηρά με την πρώτη ματιά. Τα γεωμετρικά πλακάκια στολίζουν τους τοίχους για μια δυναμική και σύγχρονη εμφάνιση.

architecturaldigest.com 
architecturaldigest.com 

Στο τελευταίο τμήμα του διαμερίσματος στεγάζεται η κουζίνα. Αυτή διακοσμήθηκε με πράσινα χρώματα συνδυασμένα με λεπτομέρειες του ξύλου. Κομψός και χαλαρός ταυτόχρονα, ο χώρος διαθέτει μάρμαρο Venato. Ένα υλικό που χρησιμοποιείται επίσης και σε μερικά έπιπλα στην τραπεζαρία και στο καθιστικό. Έτσι δείχνει όλος ο χώρος ενιαίος.

Πως ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη μεταμορφώθηκε μέσα από tropical πινελιές
architecturaldigest.com 

Η ατμόσφαιρα είναι φρέσκια και εκπέμπει ζεστασιά», λέει ο Noé. «Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε ένα χώρο που γεμίζει τους ενοίκους του με χρώματα και υφές που τιμούν τα στοιχεία της φύσης».

featured photo: architecturaldigest.com