Αυτό ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, είναι γεγονός. Όπως και το αντίθετο. Αν ξυπνάς με νεύρα και στρες, αυτή η κακή διάθεση θα σε ακολουθεί όλη μέρα και θα επηρεάσει και την επικοινωνία με τους άλλους γύρω σου, κυρίως με τον σημαντικό “άλλο” στη ζωή σου. Πάμε να δούμε εύκολους τρόπους ώστε να κάνεις τη πρωινή σου ρουτίνα βοηθό της σχέσης σου.

1. Άσε στην άκρη το κινητό. Ναι ξέρω, θες να δεις τα mail σου, γιατί λογικά αν δεν τα δεις μόλις ξημερώσει η μέρα, θα καταρρεύσει η GIANT. Μπορείς να τα δεις και σε μισή ώρα. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερώσεις σου στο facebook και για τα βραδινά stories που ανέβηκαν στο instagram. Ο φίλος σου βρίσκεται μισοκοιμησμένος με το μποξεράκι δίπλα σου, σοβαρά τώρα, δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;

2. Χαμογέλα Εντάξει, υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων (εγώ) που τα πρώτα 20 λεπτά αφότου ξυπνήσουν δεν θέλουν επαφή και επικοινωνία με έμβιο ον. Εκτός αν είσαι coffee barista και μου προσφέρεις το εσπρεσάκι μου. ΟΜΩΣ, λίγη γλυκύτητα δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Κρίμα δεν είναι να είσαι μουρτζούφλα και γκρινιάρα πρωί πρωί; Έχεις άλλες 23 ώρες να το ξετυλίξεις αυτό σου το χάρισμα.

3. Άγγιξέ τον Μπορεί να είναι ένα φιλί ή απλά μια αγκαλιά πριν φύγει, αλλά η σωματική επαφή είναι σπουδαία. Αφενός λέει όσα δεν μπορείς να πεις, αφετέρου δημιουργεί αυτά τα δευτερόλεπτα σπίθας που του θυμίζουν ότι δεν είστε συγκάτοικοι ή κολλητάρια, αλλά εραστές.

4. Πάρτε μαζί πρωινό Μη περιμένεις να ζήσεις το σκηνικό των διαφημίσεων όπου ξυπνάς χτενισμένη και με γραμμή eyeliner και εκείνος φρεσκοξυρισμένος και αλείφετε μαζί μαργαρίνη σε γαλλικά μπριός, γιατί θα απογοητευτείς. Όμως μπορείτε να απολαύσετε μαζί τη πρώτη κούπα καφέ και να ανταλλάξετε 2-3 κουβέντες για τη μέρα σας. Αυτός ο λίγος ποιοτικός χρόνος θα λειτουργήσει σαν εφόδιο σε μία σπαστική μέρα στο γραφείο.

5. Να είσαι περιποιημένη Οι παλιές ξυπνούσαν αξημέρωτα, έβαζαν το κραγιονάκι τους και τη περλίτσα στο αυτί και έπιναν με τον άντρα τους καφέ πριν εκείνος φύγει για τη δουλειά. Μην φτάσεις ως εκεί, αλλά κράτα αυτή τη πληροφορία. Πολλές φορές η υπερβολική άνεση που φέρνει η συγκατοίκηση, ότι εκείνος σε βλέπει μονίμως με πιτζάμα και παντόφλα, οδηγεί στο τέλος του έρωτα, και δεν το θέλουμε αυτό. Κάνε ένα γρήγορο ντουζ, βούρτσισε τα μαλλιά σου, φόρα κάτι casual και αρωματίσου ελαφρά πριν τον ξυπνήσεις. Θα μας θυμηθείς.