Εάν ασχολείσαι με τους αστρολογικούς χάρτες και με τα ζώδια, γνωρίζεις τα γενικά χαρακτηριστικά και τα σημάδια με τα οποία εκφράζεται το κάθε ζώδιο. Ειδικά το δικό σου. Μπορείς να ξεχωρίσεις και τα αρνητικά και τα θετικά χαρακτηριστικά σου.

Δεδομένου ότι είμαστε όλοι πολύπλοκοι άνθρωποι, μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε ζωδίου. Έτσι, για παράδειγμα, όταν λες σε κάποιον ότι αισθάνεσαι ευτυχισμένη ή στεναχωρημένη, αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Αλλά μόνο εσύ γνωρίζεις τι ακριβώς νιώθεις,

Όταν αναφερόμαστε στη θλίψη ή στεναχώρια, αναγνωρίζουμε πως κάθε ζώδιο εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που αισθάνεσαι μια βαθύτερη σχέση μεταξύ εσένα και ορισμένων ανθρώπων περισσότερο από ό,τι με τους άλλους.

Ας δούμε πως εκφράζει το κάθε ζώδιο τη στεναχώρια του

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Οι Κριοί όταν είναι λυπημένοι αισθάνονται σαν να μην έχουν πλέον τον έλεγχο της ζωής τους. Οπότε γίνονται πιο παρορμητικοί και αποτυγχάνουν να ασχοληθούν με τις συνήθειες τους. Κάτι που συνήθως τους κρατά υγιείς. Επίσης χάνουν τον ενθουσιασμό τους, νιώθοντας πως τα μικρά πράγματα δεν έχουν πλέον σημασία.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Η θλίψη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον Ταύρο. Αυτό το εξωστρεφές ζώδιο μπορεί να απομονωθεί, και μπορεί να αρχίσει να τρώει υπερβολικά ή να είναι πολύ κουρασμένος για να κάνει οτιδήποτε. Συνήθως έχει την αίσθηση του «εγώ ενάντια στον κόσμο», που μπορεί να τον κάνει να νιώθει αβοήθητος.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Όταν ο Δίδυμος στεναχωριέται, το μυαλό του χάνεται στο overthinking. Θα γίνει σιωπηλός και θα μοιάζει “αλλού” αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό που τον ενοχλεί.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Ο Καρκίνος είναι πολύ συναισθηματικός. Συχνά κλαίει ακόμα και μετά από ασήμαντα γεγονότα. Είναι επιρρεπής σε στομαχόπονους και απομακρύνεται από όλους γύρω του, κάνοντάς τον σχεδόν άρρωστο από θλίψη μέχρι να μπορέσει να ηρεμήσει.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Ο Λέων δεν είναι κάποιος που κρύβει τα συναισθήματά του. Έτσι συνήθως φανερώνει και τη θλίψη του. Τα συναισθήματά του είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δείχνει. Η θλίψη του μεταφράζεται τις περισσότερες φορές σε θυμό.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Παρθένος είναι συνήθως πολύ ήρεμος, μέχρι να αναστατωθεί με κάτι. Ύστερα μετατρέπεται σε ένα μη αναγνωρίσιμο και παρορμητικό ον. Μπορεί επίσης να μην μπορεί να επικοινωνήσει σωστά, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να συζητήσεις μαζί του όταν είναι λυπημένος.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Ο Ζυγός είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα ζώδια. Αλλά όταν είναι στεναχωρημένος, τείνει να νιώθει αστάθεια, με μειωμένη διάθεση για κοινωνικοποίηση. Συχνά μπορεί να αισθάνεται απελπισία, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει χαρούμενος.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Το πάθος που έχει πάντα ο Σκορπιός μπορεί να γίνει αρνητικό όταν αισθάνεται λυπημένος. Γίνεται εχθρικός και ίσως έχει πολλές εναλλαγές στη διάθεση του. Παρουσιάζει έντονη μελαγχολία και ακόμα και οι ίδιες του οι σκέψεις τον τρομάζουν.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Η εξωστρεφής προσωπικότητα του Τοξότη μπαίνει σε pause όταν στεναχωριέται. Γίνεται πιο σοβαρός και λιγότερο ανεκτικός και κατακλύζεται από συναισθήματα λύπης όταν σκέφτεται το μέλλον. Μπορεί να είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτήν την αλλαγή σε έναν Τοξότη επειδή συνήθως είναι τόσο εξωστρεφής που αυτή η αλλαγή θα σε θορυβήσει.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ο πάντα αποφασιστικός Αιγόκερως μπορεί να γίνει το αντίθετο όταν στεναχωριέται. Νιώθει πως δεν έχει κίνητρο. Μοιάζει υπερβολικά απαισιόδοξος και τίποτα δεν τον εντυπωσιάζει πραγματικά. Αυτή είναι μια αλλαγή στη διάθεσή του που μπορεί να διαρκέσει πολύ έως ότου ο Αιγόκερως επιστρέψει πραγματικά στον παλιό του εαυτό.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος μπορεί μερικές φορές να κρύβει τα συναισθήματά του για να προστατέψει τον εαυτό του από τη θλίψη. Αλλά όταν είναι πραγματικά στεναχωρημένος, εκείνοι που είναι γύρω του μπορούν να δουν τη διαφορά στη συμπεριφορά του. Μπορεί να γίνει υπερβολικά σιωπηλός, συμπεριφορά που είναι τελείως αντίθετη με τον χαρακτήρα του. Απομονώνεται παρόλο που προσπαθεί ακόμα πολύ να φαίνεται χαρούμενος.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι συνήθως ξέγνοιαστοι Ιχθείς μπορούν να βρεθούν σε μια σκοτεινή και καταστροφική κατάσταση όταν είναι λυπημένοι. Μπορεί να έχουν ιδεοληπτική σκέψη και να θυμούνται κάθε κακό γεγονός που τους συνέβη, ακόμη και κατηγορώντας τον εαυτό τους για τα πιο αθώα πράγματα. Γίνονται ανήσυχοι και τείνουν να “αισθάνονται τα πάντα” σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτό το τεράστιο κύμα συναισθημάτων.

featured photo: unsplash.com/@anthonytran