Όταν ξεκινάς μια σχέση σε γοητεύει το άγνωστο. Φτιάχνεις ιστορίες και πλάνα στο μυαλό σου για το πώς θα είναι αυτός ο άνθρωπος σαν σύντροφος και πώς θα είναι η σχέση σας γενικότερα. Αν έρθει η στιγμή του χωρισμού πρέπει μαζί με τον άνθρωπο αυτό να αποχαιρετήσεις και όλα τα «όνειρα» που είχες κάνει στο ξεκίνημα της σχέσης σας. Με αποτέλεσμα πόνο και θλίψη που όμως κάθε άνθρωπος αλλά και κάθε ζώδιο τα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο.

Κάπου εδώ τα ζώδια, που με βάση την ημερομηνία γέννησής σου, καθορίζουν πολλές πτυχές της προσωπικότητάς σου, αρκετές από τις προτιμήσεις σου αλλά και τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τον κόσμο, σε βοηθούν να εντοπίσεις και να κατανοήσεις τη στρατηγική εξόδου του κάθε ζωδίου από μια σχέση.

Κριός

Το μωρό του ζωδιακού. Ζήλος, φιλοδοξία, ανταγωνιστικότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Κριού ο οποίος αντιμετωπίζει το χωρισμό σαν πρωταθλητής: θέλει πάντα να κερδίζει. Είναι αυτός που θα έφευγε πρώτος από μια σχέση προκειμένου να μην τον παρατήσουν. Είναι αυτός που θα προχωρήσει σε κάτι νέο γρηγορότερα. Και τα δυο προηγούμενα είναι μόνο δυο από τους λόγους που ένας Κριός μετανιώνει συχνά. Γι’ αυτό πριν ένα χωρισμό, αν είσαι Κριός, σκέψου τι πραγματικά θέλεις.

Ταύρος

Μέσα σε μια σχέση ένας Ταύρος είναι πολύ γενναιόδωρος και ρομαντικός και δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Θα προσπαθήσει πολύ να κρατήσει μια σχέση αλλά όταν έρθει το τέλος για αυτόν είναι οριστικό. Αν και οριστικό το τέλος, παραμένει φιλικός σαν πρώην, εκτός αν υπάρξει απιστία. Εκεί η οργή παίρνει τη θέση της φιλικότητας.

Δίδυμοι

Η φύση αυτού του ζωδίου δίνει δυο όψεις στον χαρακτήρα του, οι οποίες θα αποκαλυφθούν αναπόφευκτα σε έναν χωρισμό. Ενώ στις σχέσεις του ένας Δίδυμος είναι πολύ επικοινωνιακός, όταν χωρίζει συννεφιάζει, δε μιλάει και αποχωρεί. Μισεί τις αντιπαραθέσεις γι’ αυτό δύσκολα θα έφευγε πρώτος από μια σχέση, αλλά ακόμα και αν το έκανε θα έριχνε το φταίξιμο στον άλλο. Ξεπερνάει εύκολα έναν χωρισμό διακωμωδώντας τον καθώς πίνει ποτά με παρέα. Άλλοι θα τον πουν αναίσθητο, ο ίδιος όμως δεν κάνει κάτι άλλο από το να αποθεραπεύεται.

Καρκίνος

Ένα ζώδιο με πολύ σκληρές άμυνες, που προστατεύει τον εαυτό του. Δύσκολα δείχνει εμπιστοσύνη γι’ αυτό και δεν εμπλέκεται συχνά σε σοβαρές σχέσεις. Αλλά όταν το κάνει δεν θέλει να τελειώσει και θα παλέψει μέχρι τέλους. Δεν διαρκούν, όμως, όλες οι σχέσεις για πάντα. Όταν έρθει το τέλος, ειδικά όταν πληγωθεί, πρώτο του μέλημα είναι να προστατεύσει τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται και να κόβει κάθε επικοινωνία. Εκτιμά την υποστήριξη του φιλικού του περιβάλλοντος σε μια δύσκολη στιγμή.

Λέων

Ζωηρή προσωπικότητα με τάση για υπερβολές. Αγαπά τον ρομαντισμό και λατρεύει να αγαπιέται. Όταν όμως η φλόγα σβήσει, θέλοντας να προστατεύσει τον εαυτό του και μόνο αφήνει πρώτος τη σχέση. Αν όμως ένας Λέοντας είναι αυτός που θα δεχθεί απόρριψη τα πράγματα αλλάζουν. Στην αρχή θα σοκαριστεί και μόνο με την ιδέα ότι κάποιος τον βαρέθηκε μετά θα πονέσει αλλά δεν θα ντραπεί να το δείξει στους φίλους του ώστε να τον βοηθήσουν. Γρήγορα ανακάμπτει.

Παρθένος

Το ζώδιο που αναλύει τα πάντα και διακρίνεται για την τελειομανία του, στις σχέσεις του είναι ρομαντικό και θέλει να έχει την ιδανική σχέση. Δυστυχώς, πολλές φορές κάτι τέτοιο είναι μη ρεαλιστικό, δημιουργώντας του άγχος και αμφιβολίες. Θέλοντας να αποφύγει τις συγκρούσεις, συχνά αποχωρεί από μια δύσκολη σχέση. Αν μείνει να συζητήσει είναι απολογητικός και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη.

Ζυγός

Το σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά, σύμβολο της αρμονίας και της ισορροπίας. Έχει ανάγκη να βρίσκεται σε μία σχέση γιατί έτσι νιώθει ισορροπημένος. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι κυβερνήτης πλανήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα. Αν και λατρεύει να είναι σε σχέση, η μετάβαση από τη μια σχέση στην άλλη γίνεται για εκείνον πολύ εύκολα. Σε έναν κόσμο δικό του δεν θα υπήρχαν χωρισμοί και δράματα. Ξέρει ότι κάθε σχέση μπορεί να του ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες και μέχρι να καταλήξει στην ιδανική θέλει να έχει τις επιλογές του. Αν ξεκινήσει εκείνος έναν χωρισμό, θα λειτουργήσει διπλωματικά και διφορούμενα λέγοντας «Ας κάνουμε ένα διάλειμμα» και όχι το τελειωτικό «Χωρίζουμε.» Αλλά ακόμα και αν η σχέση λήξει από την άλλη μεριά ο Ζυγός θα φροντίσει να αποχωρήσει με όσο πιο ήρεμο και φιλικό τρόπο γίνεται. Έχει και ένα class να υποστηρίξει!

Σκορπιός

Παρόλο που σαν ζώδιο χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας δύσκολος χωρισμός δεν μπορεί να τον λυγίσει. Είτε είναι αυτός που θα φύγει πρώτος είτε όχι, αισθάνεται άσχημα. Δεν είναι και τόσο εκδηλωτικός, κρατώντας ήρεμη στάση αλλά υπόγεια θα κάνει τις εκδικητικές του κινήσεις, όπως π.χ. unfollow στα social media. Ξέρει, όμως, και ο ίδιος ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει έναν χωρισμό είναι να δουλέψει με τον εαυτό του και να κατανοήσει τα συναισθήματά του.

Τοξότης

Περίεργος σαν ζώδιο ο Τοξότης, αναζητά καινούριες περιπέτειες και συγκινήσεις οπότε αν στερηθεί την ελευθερία του για μια σχέση, πρέπει αυτή να αξίζει. Είναι ορθολογιστής και αν η σχέση δεν πάει καλά είναι πρόθυμος να φύγει και να προχωρήσει σαν να μην υπήρξε ποτέ. Τώρα αν είναι αυτός που θα εγκαταλειφθεί θα κάνει τα πάντα για να ανακτήσει τη χαμένη του αγάπη.

Αιγόκερως

Στωικός αλλά όχι πολύ συναισθηματικός είναι άνετα αυτός που θα τραβήξει το σχοινί. Και ενώ σε μία σχέση είναι πιστός σύντροφος, ενδιαφέρεται για την οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων και παλεύει γι’ αυτό, όταν δει ότι κάτι δεν λειτουργεί, το δέχεται και προχωρά.

Υδροχόος

Για τον Υδροχόο είναι δύσκολο να περιοριστεί σε μια σχέση μιας και η προσέγγισή του είναι πιο ευρεία. Είτε ζητήσει ο ίδιος να χωρίσει είτε όχι, προσεγγίζει το χωρισμό από μια πολύ πνευματική προοπτική, αναλύοντας τα καλά και τα κακά της σχέσης. Μπορεί ακόμη και να βρει μελέτες και έρευνες που να υποστηρίζουν τις θεωρίες του. Ακόμη και αν εκφράζει τα συναισθήματά του με ασυνήθιστους τρόπους, πραγματικά τα νιώθει και χρειάζεται υποστήριξη από τους αγαπημένους του για να τα  αντιμετωπίσει.

Ιχθύς

Διαισθητικό και δημιουργικό ζώδιο με ανεπτυγμένη τη φαντασία και ευτυχισμένο μέσα σε αυτό, δεν θέλει να μπλέκει σε δύσκολες καταστάσεις. Γι’ αυτό και όταν είναι αυτός που χωρίζει δεν δίνει πολλές εξηγήσεις, αφήνοντας εντυπώσεις αόριστες και ασαφείς.

featured image: unsplash.com