Μετά από την ολοκαίνουρια σειρά προσωπικών γραμματοσήμων η οποία κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου και πρόκειται για μια ειδική έκδοση τεσσάρων αυτοκόλλητων με το μήνυμα «LGBTQI+ We support you», είμαστε σίγουρες πως ή θα ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το φιλοτελισμό, ή θα ξαναρχίσεις να στέλνεις αλληλογραφία.

Με τον τρόπο αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) συμμετέχουν στο Pride Month και στηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους αγώνες της για ίσα δικαιώματα. Αυτό που θα πρέπει να επιθυμούν όλοι είναι μια κοινωνία δίχως ρατσισμό, διακρίσεις, μίσος και φόβο, αλλά αντιθέτως γεμάτη ισότητα, αγάπη, αποδοχή και ελευθερία. Έτσι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δηλώνουν με τον δικό τους τρόπο τη στήριξή τους στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στα ίσα δικαιώματα και σε μια κοινωνία συμπεριληπτική χωρίς διακρίσεις αλλά με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για όλους.

Το γραμματόσημο, παρόλο το μικρό του μέγεθος έχει αποδείξει μέσα στους αιώνες ότι αποτελεί εκτός από φορέα πολιτισμού και τέχνης ταυτόχρονα ένα σπουδαίο μέσο διάδοσης κοινωνικών μηνυμάτων.

Έτσι, η συλλεκτική έκδοση «LGBTQI+ We support you» περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς τέσσερα ευρώ με ημερομηνία κυκλοφορίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Όποιος ενδιαφέρεται να τα αποκτήσει μπορεί να τα προμηθευτεί από το e shop των ΕΛ.ΤΑ. αλλά και από τα φυσικά ταχυδρομικά καταστήματα του δικτύου. «Πολλά μπράβο στα ΕΛΤΑ να πεις χρυσό μου» όπως είπε και η εμβληματική Ντένη Μαρκορά σε μια από τις ατάκες της στο σήριαλ «Οι Δυο Ξένοι».

Αξίζει να τονίσουμε πως τους τελευταίους μήνες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έκαναν μια συντονισμένη προσπάθεια να αναδείξουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα όπως το bullying και η συμπαράσταση στο κίνημα #metoo περνώντας τα μέσα από τα ελληνικά γραμματόσημα

Aυτή είναι η πρώτη φορά που ενώνουν τη φωνή τους με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στηρίζοντας την και καλούν όλο τον κόσμο να τα επιλέξει ώστε η αποστολή της αλληλογραφίας του να περάσει αυτό το ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.