Παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και εκθέσεις που ξεχωρίζουν μέσα στον Μάρτιο.

6ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακαλύπτει και παρουσιάζει τις προτάσεις νέων δημιουργών του ελληνικού χορού. Στο φετινό πρόγραμμα τις παρθενικές σκηνικές τους απόπειρες δοκιμάζει η Ομάδα Ροπής: Mε το «Dépaysement», οι Δανάη Δημητριάδη και Διονύσιος Αλαμάνος με το «Ατμα». Οι Prolet Ocd και η Μαργαρίτα Τρίκκα με το «Α punch of losers». Η Μυρτώ Γράψα με το «Brighter» και η Έλενα Αντωνίου με το «Mainstage».

Πού: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση Πότε: 1-2 Μαρτίου Πόσο: 5-7 ευρώ

21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η Μαριάν Ιλέν, από το ντοκιμαντέρ «Μαριάν & Λέοναρντ: Λόγια αγάπης»

Πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου κάνει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το «Μαριάν & Λέοναρντ: Λόγια αγάπης» του Νικ Μπρούμφιλντ, που αφηγείται τον έρωτα του Λέοναρντ Κοέν με την Νορβηγίδα μούσα του Μαριάν Ιλέν.

Συνολικά θα παρουσιαστούν 178 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 49 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και 50 μεγάλου μήκους και 31 μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές. Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί και το «Free Solo», το ντοκιμαντέρ που κέρδισε το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους. Ενώ έχει βραβευτεί και με βραβείο BAFTA.

Πού: Αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, Φρίντα Λιάππα και Τόνια Μαρκετάκη στην Αποθήκη Δ, Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης στην Αποθήκη 1 Πότε: 1-10 Μαρτίου Πόσο: 4 ευρώ

«Η Ιαπωνία και το Βιβλίο»

Μία μοναδικής σπουδαιότητας έκθεση, που παρουσιάζει έργα από τη συλλογή ιαπωνικής τέχνης του Μουσείου Ασιατικών Τεχνών της Κερκύρας, όπως τα εξαιρετικά εικαστικά έργα του 19ου αιώνα, τις σπάνιες εκδόσεις του Λευκάδιου Χερν και τις εικονογραφήσεις στις φανταστικές ιστορίες. Ανάμεσά τους, βαρύνουσας σημασίας και προβολής, το έργο του Katsushika Hokusai (1760-1849), εμπνευστή των σημερινών manga, που με τη συνάρθρωση λόγου και εικόνας ανανέωσε ριζικά τις διαστάσεις έκφρασης των δύο μέσων.

Πού: Εθνική Πινακοθήκη, κτίριο Μεταξουργείου, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή Πότε: 4 Μαρτίου – 3 Μαΐου Πόσο: ελεύθερη είσοδος

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.