Τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από κάθε ζώδιο είναι τόσο κοινά που είναι σχεδόν αδύνατο, ακόμα και να μην ασχολείσαι με αυτά, να μην έχεις ακούσει κάποιο από αυτά. “Ο Κριός είναι επιθετικός” ή “ο Δίδυμος μπορεί να γίνει πολύ διπρόσωπος” είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Όχι μόνο αυτά τα στερεότυπα δεν είναι πάντα αληθινά, αλλά μπορούν πραγματικά να είναι μερικές από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τα ζώδια. Η αστρολογία είναι ένας πολύπλοκος κλάδος και κάθε ζώδιο δεν μπορεί να απλοποιηθεί με ένα μονόπλευρο στερεότυπο. Ακολουθεί το πιο κοινό στερεότυπο που συνοδεύει το κάθε ζώδιο, συμπεριλαμβανομένου του πραγματικού λόγου για τον οποίο ο Παρθένος θεωρείται τελειομανής.

Κριός: Είναι πάντα θυμωμένος

Το πιο συνηθισμένο στερεότυπό για τον Κριό είναι ότι είναι πάντα έτοιμος για καυγά ή ότι είναι αγενής. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή ως το πρώτο ζώδιο συχνά αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη, άρα αναπόφευκτα οι εντάσεις κυριαρχούν σε κάθε κατάσταση.

Ταύρος: Είναι τεμπέλης

Αυτή είναι πολύ κοινή παρανόηση. Ο Ταύρος όμως είναι πρόθυμος να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία, και να την διεκπεραιώσει εξαιρετικά. Είναι επίσης πολύ αξιόπιστος, επομένως μη διαστάσεις να τον εμπιστευτείς εάν χρειάζεσαι βοήθεια.

Δίδυμοι: Είναι διπρόσωπος

Λόγω της μεταβλητής του φύσης ο Δίδυμος είναι πολύ παρεξηγημένος. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά ευέλικτος και μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε ιδέα, κατάσταση ή περιβάλλον.

Καρκίνος: Είναι κυκλοθυμικός

Το να κυβερνάσαι από το φεγγάρι δεν είναι πάντα εύκολο, λόγω της συνεχόμενης ροής των συναισθημάτων σου. Ως ζώδιο του νερού, η μεγαλύτερη εσφαλμένη αντίληψη για εσένα είναι ότι είσαι κυκλοθυμικός, ενώ στην πραγματικότητα είσαι το πιο συναισθηματικά ώριμο ζώδιο όλων.

Λέων: Ζητάει μονίμως την προσοχή των άλλων

Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται παρατηρώντας την έντονη και ”φωτεινή” παρουσία του και πιστεύουν πως ο ίδιος θέλει να τον παρατηρούν. Αυτό δεν είναι 100% λάθος, απλά ο Λέων έχει μια επιθυμία για αναγνώριση που είναι τόσο δυνατή και κάποιες φορές φοβίζει τους άλλους.

Παρθένος: Είναι τελειομανής

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στερεότυπα που σχετίζονται με αυτό το ζώδιο και το πιο συνηθισμένο είναι η επιθυμία του για τελειότητα. Δεδομένου ότι μπορεί πολύ εύκολα να επισημάνει τι πάει λάθος, άλλοι τείνουν να συσχετίζουν την αναλυτική του φύση με την τελειομανία, κάτι που είναι λάθος. Θέλει απλά να βοηθάει σε ό,τι νιώθει πως θα φανεί χρήσιμος, έτσι καταλαβαίνει αμέσως από πού προέρχεται το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει.

Ζυγός: Είναι επιφανειακός

Όλοι πιστεύουν πως ο Ζυγός είναι κάποιος που νοιάζεται μόνο για υλικά αγαθά αλλά στην πραγματικότητα νοιάζεται και για τις σχέσεις του. Προσπαθεί πολύ να συνδεθεί βαθιά με τους γύρω του. Είναι εξαιρετικός σύντροφος και έχει έναν τρόπο να επικοινωνεί, που οι άλλοι τον ζηλεύουν.

Σκορπιός: Είναι χειριστικός

Αυτή είναι πιθανώς μια από τις πιο δημοφιλείς παρανοήσεις για τον Σκορπιό. Ως ζώδιο του νερού που το κυβερνά ο Άρης, η αποφασιστικότητά του είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τους άλλους. Και η συνέπεια του είναι αυτό που τον κάνει έναν ιδανικό σύντροφο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν δημιουργεί εύκολα βαθιές σχέσεις με άλλους. Η επιθυμία του για πραγματικές, γνήσιες συνδέσεις τον εμποδίζει να δημιουργήσεις σχέσεις επιφανειακού επιπέδου, αλλά όταν συνδέεται με κάποιον, μένει εκεί για πάντα.

Τοξότης: Είναι ανεύθυνος

Το να είσαι ζώδιο της φωτιάς έχει τα προνόμιά του και ένα από τα μεγαλύτερα είναι ότι ζεις για την περιπέτεια. Η μεταβλητή φύση του τον κάνει να ψάχνει για την επόμενη ”αποστολή” του και πολλές φορές νιώθει ανήσυχος αν αισθάνεται πολύ περιορισμένος ή δεσμευμένος.

Αιγόκερως: Είναι εργασιομανής

Αυτό είναι ένα κοινό στερεότυπο, αλλά εξακολουθεί να αποδεικνύεται ψευδές ξανά και ξανά. Η καρδιά του Αιγόκερου είναι πάντα στην εργασία του αλλά αυτό δνε σημαίνει ότι παραμελεί τους υπόλοιπους τομείς της ζωής του. Σε όλους τους τομείς της ζωής του προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τον εαυτό του.

Υδροχόος: Δεν συνδέεται βαθιά με τους ανθρώπους

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο Υδροχόος δεν έχει ανάγκη κανέναν αλλά στην πραγματικότητα, λαχταρά την επαφή με άλλους. Νοιάζεστε πολύ για τους άλλους, ειδικά για κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται.

Ιχθύς: Είναι αφελής

Πολύ πιστεύουν πως ο Ιχθύς περιφέρεται άσκοπα, είναι ευκολόπιστος και λίγο αφελής. Αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Είναι το πιο συμπονετικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, έχει τρομερή διαίσθησή και ενώ άλλοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν τα κίνητρά του, έχει μια ισχυρή ηθική πυξίδα και τελικά ξέρει τι είναι το καλύτερο για τους άλλους.