Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να διαβάζουν βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους. Μερικοί το απολαμβάνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Αλλά τι επηρεάζει αυτήν την προσωπική επιλογή των ανθρώπων; Πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι και η Αστρολογία. Σε κάποια άτομα με συγκεκριμένα ζώδια αρέσει να διαβάζουν περισσότερα από άλλα.

Ας δούμε τα 5 ζώδια που είναι πρώτα στην κατάταξη εκείνων που τους αρέσει να διαβάζουν

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

Ο Δίδυμος απολαμβάνει τη λήψη πληροφοριών. Ζει και αναπνέει για να μαθαίνει νέες πληροφορίες. Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσει γνώσεις. Είναι λοιπόν φυσικό ότι αυτό το ζώδιο είναι άπληστος αναγνώστης. Θα αρχίσει να διαβάζει ένα βιβλίο και μετά από λίγες θα το ολοκληρώσει. Ο πλανήτης που επηρεάζει την επικοινωνία, ο Ερμής, κυβερνά τους Δίδυμους και είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην αγάπη των Διδύμων για ανάγνωση.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μάϊου)

Ο Ταύρος βρίσκει την ανάγνωση ευχάριστη και χαλαρωτική. Παρόλο που μπορεί να μην έχει την επιθυμία να μάθει με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας Δίδυμος, λατρεύει την απόλαυση και την άνεση. Είναι ο τύπος που του αρέσει να χαλαρώνει στον καναπέ του και να διαβάζει ένα καλό βιβλίο ενώ η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο είναι ανοιχτά, και ταυτόχρονα να γευματίζει με σνακ.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Για άλλη μια φορά ένα ζώδιο που κυβερνάται από τον επικοινωνιακό Ερμή και λατρεύει να διαβάζει. Ο Παρθένος διαβάζει ως έναν τρόπο άσκησης του νου του, ο οποίος διαφέρει από τον λόγο ανάγνωσης των Δίδυμων. Οι Δίδυμοι το κάνουν λόγω της έντονης παρόρμησης και της πείνας να συνεχίσουν να μαθαίνουν νέες πληροφορίες. Ο Παρθένος έχει να κάνει με την υγεία, και τα βιβλία είναι ο τρόπος για την ενεργοποίηση και την οικοδόμηση του εγκεφάλου του.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι έχουν τον ήλιο τους στον Αιγόκερω είναι άπληστοι αναγνώστες. Θέλουν να κρατήσουν το μυαλό τους απασχολημένο και θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν νέα πράγματα για να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς της ζωής. Ειδικά όταν πρόκειται για οτιδήποτε έχει να κάνει με την επιχείρηση ή ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για να παραμείνει οργανωμένος και να είναι ο κορυφαίος σε όλα.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς επίσης εκτιμούν το καλό βιβλίο. Είναι συνήθως fans των ρομαντικών μυθιστορημάτων. Απολαμβάνουν επίσης να παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά προτιμούν να διαβάζουν ένα καλό βιβλίο που θα τους βοηθήσει να χαθούν σε έναν κόσμο φαντασίας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τους αρέσει να διαβάζουν.

Και τι γίνεται με τα υπόλοιπα ζώδια;

Τα υπόλοιπα μέλη του ζωδιακού κύκλου δεν μισούν απαραίτητα να διαβάζουν. Είναι απλώς πιο επιλεκτικοί για το είδος και τον τρόπο που γίνεται.

Μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων: φωτιά, νερό, γη και αέρας, το στοιχείο που είναι λιγότερο πιθανό να διαβάζει είναι η φωτιά. Τα ζώδια της φωτιάς είναι παθιασμένα και ενεργητικά, αλλά συνήθως δεν έχουν την υπομονή να καθίσουν και να ολοκληρώσουν ένα βιβλίο.

Ο Κριός είναι πιθανό να προσελκύεται από βιβλία προσανατολισμένα στη δράση. Όσοι έχουν τον Λέοντα στον πυρήνα τους χαίρονται να διαβάζουν βιβλία για διασημότητες και όσοι τον Τοξότη ενθουσιάζονται να μελετάνε για την πνευματικότητα, τη θρησκεία ή κάτι νέο που μπορούν να μάθουν. Ο Τοξότης είναι το πιο πιθανό από τα ζώδια της φωτιάς να καθίσει και να περάσει χρόνο με ένα βιβλίο, αλλά μόνο με τους όρους του. Προτιμάει να μαθαίνει μέσω φυσικής εξερεύνησης και να παρακολουθεί μαθήματα.

Ο Ζυγός και ο Υδροχόος δεν είναι επίσης φανατικοί αναγνώστες. Οι Υδροχόοι βρίσκουν άλλους τρόπους για να παραμείνουν καινοτόμοι, και οι Ζυγοί είναι πολύ κοινωνικοί και προτιμούν να περνάνε χρόνο με τους φίλους τους

featured photo: Twenty20.com/Tintim