Το να βρεις μια τάξη γιόγκα παλιά ήταν τόσο εύκολο, καθώς δεν είχες ιδιαίτερες επιλογές, πήγαινες απλά για γιόγκα. Το 2004, 4,3 εκατομμύρια Αμερικάνοι έστρωναν τα χαλάκια τους κι ετοιμάζονταν να χαιρετίσουν τον ήλιο – 13 χρόνια μετά ο αριθμός αυτός έχει τετραπλασιαστεί στα περίπου 17 εκατομμύρια!

Βρες το σωστό στυλ

Τυπικά κάθε είδος γιόγκα βοηθάει και βελτιώνει την δύναμη σου, την ελαστικότητα σου και την ισορροπία σου, υπάρχουν όμως και τα πιο έντονα στυλ όπως είναι η ashtanga, η power yoga και η hot yoga που μπορούν να σε γυμνάσουν με πιο φανερά αποτελέσματα. Το είδος που θα επιλέξεις λοιπόν έχει να κάνει από τους στόχους σου: χαλάρωση κι ευεξία, ευελιξία, δύναμη ή έντονη εκγύμναση.

  1. Hatha

Καλή για: Αρχάριους.

Έχει απλές στάσεις με αργές αλλαγές και μερικά props (όπως yoga blocks ) για να βοηθήσουν την σταθερότητα σου και την στάση σώματος σου. Εκτός από το σώμα σου όμως, μαθαίνεις να δίνεις βάση στις αναπνοές σου, το να ηρεμείς και να χαλαρώνεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι 1-2 φορές την εβδομάδα από αυτό το είδος γιόγκα μπορεί να διώξει το στρες σου γρηγορότερα και ευκολότερα.

  1. Ashtanga & Power Yoga

Καλή για: Αδυνάτισμα

Αυτές οι δύο συνδυάζουν τα βασικά πλεονεκτήματα της κλασσικής γιόγκα με ένα θανατηφόρο αερόβιο πρόγραμμα. Και τα δύο στυλ δίνουν κύρια βάση στο να περνάς από την μια στάση στην άλλη χωρίς κανένα διάλειμμα. Θα ζεσταθείς, θα κοκκινίσεις και θα ιδρώσεις. Αλλα αξίζει.

  1. Yin Yoga

Καλή για: χαλάρωμα

Την ονόμασαν έτσι από το ήρεμο στοιχείο του γιν-γιανγκ. Αυτό το στυλ απαιτεί αργές και χαλαρές αλλαγές από την μια πόζα στην άλλη -στην πλειοψηφία των οποίων είσαι καθιστός ή ξαπλωμένος-. Ενεργοποιεί το μέρος του νευρικού συστήματος που βοηθάει την αποθεραπεία από πόνους, τραυματισμούς και στρες.

Και αν βλέπεις πως σε βοηθάει και σου αρέσει πολύ αυτό το είδος γυμναστικής μπορείς να κάνεις ένα συνδυασμό μαθημάτων ώστε να έχεις όφελος από κάθε είδος και να απορροφήσεις όλα τα θετικά που έχει να σου προσφέρει αυτό το είδος γυμναστικής!