Drops of Peace | Μια ποιητικη βολτα στο νερο

w

Κάθε καλλιτεχνικό event που ξεπερνά τα όρια των κλασικών σκηνικών παρουσιάσεων, ανεβάζει το ενδιαφέρον μας στα ύψη.

Το Drops of Breath ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του στα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά  στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου 2015… αναδύεται από το νερό για να βρεθεί στους υπέροχους κήπους του Μουσείου Βορρέ.

Οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη δημιουργούν το Drops of Peace, τον απόηχο του Drops of Breath, έναν περίπατο στη φύση όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους. Μια περιπέτεια για τις αισθήσεις μας, με πρωταγωνιστή την ισχυρή ανθρώπινη φύση που ενώ σκέφτεται, αισθάνεται και επιλέγει, παραμένει ωστόσο πάντα συνδεδεμένη με την αέναη κίνηση της Δημιουργίας, εκεί όπου η ζωή συνεχίζεται ανεξαρτήτως των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και πεποιθήσεων.

Το Drops of Peace είναι μια διαδραστική dance visual, site specific περφόρμανς στην οποία οι χορευτές του Drops of Breath θα «φέρουν» μαζί τους το νερό, τους ήχους και τις εικόνες από τις υποβρύχιες λήψεις, που θα προβληθούν σε δέντρα, τοίχους και σώματα στους κήπους του Μουσείου Βορρέ. Με το υλικό αυτό, οι υποβρύχιοι χορευτές που θα αναδυθούν στη στεριά, θέλουν να υπογραμμίσουν την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στο υγρό και το στερεό στοιχείο, στην υποθαλάσσια και τη στεριανή ζωή.

Στο Drops of Peace συμμετέχουν μέλη της ομάδας του Drops of Breath (τρεις Γάλλοι, μία Κύπρια και ένα παιδί). Οι δύο από τους χορευτές είναι άτομα με αναπηρία.

Το Drops of Peace θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τους κήπους του Μουσείου Βορρέ (25, 26, 27 Οκτωβρίου, Αθήνα). Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κύπρο, στο Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού (31 Οκτωβρίου & 1η Νοεμβρίου) και στη Γαλλία, στο Le Moustier (10 Ιανουαρίου 2016, Thorigny sur Marne) και στο La Fontaine aux Images  (15 & 16 Ιανουαρίου 2016, Clichy sous Bois).

Στις 2 Νοεμβρίου 2015 θα γίνει παρουσίαση της παράστασης Drops of Breath και μαγνητοσκοπημένη προβολή της στην Κύπρο, στο Old Vinegar Factory  (Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός, ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο)

Το «Drops of Peace » αποτελεί μέρος του καινοτόμου project« Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean),  έργο πολλαπλών δράσεων που επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020)*, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ, για την περίοδο Ιανουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016.

 Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές

Σύλληψη/Χορογραφία: SophieBulbulyan, Λία Χαράκη, Αποστολία Παπαδαμάκη

Σχεδιασμός ήχου: Τρύφων Κουτσουρέλης

Σχεδιασμός προβολών: Αλεξανδρος Αναγνωστόπουλος

Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος

Εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτικό πλαίσιο*: Θεοδώρα Αυγουλίδου

Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σάρδης

Χορευτές:  Κουρούβανη Ειρήνη,  Στρούζας Αντώνης, Μαρινόπουλος Αριστοτέλης, Maboang Thierry, Noyer Ombline, Quenum Michée, Siopathis Raymond.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΤΕ:  25, 26, 27 Οκτωβρίου 2015 │ΠΟΥ: Μουσείο Βορρέ, Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, Αττική │ Ώρα έναρξης 20.30 │ Γενική είσοδος 12€, παιδικό 6€, γκρουπ ενηλίκων άνω των 8 ατόμων 10€/άτομο, γκρουπ για παιδιά άνω των 8 ατόμων 5€/άτομο. Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες: www.ticketservices.gr – τηλ  210 72 34 567 │  www.dropsofbreath.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.