Αν είσαι σε φάση που θες να δεις ταινία, αλλά δε μπορείς να αποφασίσεις ποια; Η απάντηση βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο ζώδιό σου.

Κριός: Jojo Rabbit

Ο Κριός λατρεύει όλες τις καταστάσεις που έχουν και λίγη φαντασία. Από τη στιγμή που ούτως ή άλλως αγαπάει τη σύγχρονη ιστορία, μια ταινία σαν το Jojo Rabbit προσφέρει αρκετά από τα στοιχεία που λατρεύει. Θα καταλάβει τα αστεία και θα ξέρει ποια πράγματα να πάρει σοβαρά. Ο Κριός είναι αρκετά έξυπνος ώστε να κρατήσει και τα μαθήματα ζωής που δίνει η ταινία.

Ταύρος: Marriage Story

Το Marriage Story είναι μια ταινία ακριβώς στο στυλ ενός Ταύρου, αφού περιλαμβάνει πολύ συναίσθημα και ακόμα περισσότερη πραγματικότητα. Ο Ταύρος μπορεί να τη διαχειριστεί, γιατί το ίδιο ακριβώς κάνει και με την ωμή πραγματική ζωή. Είναι η ιδανική ταινία για εκείνον γιατί είναι ήπια, προβλέψιμη, αληθινή, με ευάλωτες στιγμές και χαρακτήρες. Θυμίζει λίγο εκείνον.

Δίδυμοι: Joker

Οι Δίδυμοι είναι ο κλόουν που κλαίει, οπότε αυτή η ταινία τους εκφράζει. Δεν είναι εύκολο να ανήκει κανείς σε αυτό το ζώδιο. Οι Δίδυμοι κλείνονται συναισθηματικά και οι επικοινωνιακές τους ικανότητες είναι αδιανόητες. Έτσι ο κόσμος τους αντιμετωπίζει με έλλειψη εμπιστοσύνης.

Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, οι Δίδυμοι νιώθουν πως κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Η σκοτεινή τους πλευρά ταυτίζεται με τον Joker, αφού ζουν σε ένα φαντασιακό επίπεδο εκδίκησης. Αν υπάρχει ένα ζώδιο που εύκολα θα μετατρεπόταν σε psycho killer, αυτό είναι οι Δίδυμοι.

Καρκίνος: Ad Astra

Πρόκειται για μια μοναχική ταινία για τα ταξίδια και τη νοσταλγία. Ένας Καρκίνος ξέρει καλύτερα από όλους πώς είναι το να σου λείπει το σπίτι σου. Η ταινία μπορεί να τους ξυπνήσει μια αγοραφοβική θέαση του κόσμου, αλλά έχει και θετικά. Θα τους κάνει να νιώσουν ευλογημένοι για τη θέση τους στον πλανήτη, για το σπίτι τους. Και τυχεροί που δεν είναι στο διάστημα, να ταξιδεύουν στο άπειρο.

Οι Καρκίνοι λατρεύουν το να έχουν ένα σπίτι και θα ταυτιστούν με την ανάγκη του να είναι κανείς με την οικογένειά του.

Λέων: John Wick 3

Ο Λέων θα ταυτιστεί με τον χαρακτήρα του Keanu στο John Wick. Όχι μόνο στο τρίτο, αλλά σε ολόκληρη την τριλογία. Απολαυστικά επικίνδυνος, έτσι νιώθει και ο Λέοντας, έχοντας πλήρη πίστη στον πρωταγωνιστή μέχρι τη στιγμή που θα βγει από τη αίθουσα του κινηματογράφου.

Παρθένος: Knives Out

Είναι σαν μια τυπική μέρα ενός κόσμου Παρθένων. Ακριβώς αυτό το είδος ταινίας εξιτάρει ατό το ζώδιο, αφού είναι γεμάτο δολοπλοκίες και εκδίκηση στον βωμό της δικαιοσύνης.

Ζυγός: Beautiful Day in the Neighborhood

Αρχικά, οι Ζυγοί (στοιχηματίζουμε πως) λατρεύουν τον Tom Hanks. Ωστόσο, λατρεύουν και οποιονδήποτε χαρακτήρα αντιπροσωπεύει το καλό στους ανθρώπους. Όλους εκείνους τους ρόλους που είναι γεμάτοι καλοσύνη και συμπόνια.

Οι Ζυγοί έχουν ανάγκη να θεωρούνται καλοί και συμπονετικοί, ακόμα κι αν αυτό είναι αδύνατον. Μιας και λένε αρκετά ψέματα σαν άνθρωποι. Τους αρέσει να φαντασιώνονται πως είναι καλοί και για αυτό τους ελκύουν ταινίες όπως το Beautiful Day in the Neighborhood.

Σκορπιός: Uncut Gems

Θόρυβος, ψέματα, ληστείες, οικονομικές συνδιαλλαγές, ουρλιαχτά, χειρισμοί. Όλα στη λίστα με τα πράγματα που λατρεύει ένας Σκορπιός. Αυτή η ταινία είναι θορυβώδης, και τόσο Σκορπιός. Αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου που θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει, οριακά τη ζωή ενός Σκορπιού δηλαδή.

Τοξότης: It

O Τοξότης σπάνια αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, οπότε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Stephen King, θα το προτιμήσει και θα το απολαύσει. Αφού τελειώσει η ταινία, ο Τοξότης θα φύγει σαν να μην είναι πια ο εαυτός του. Θα νιώθει ακριβώς όπως ο πρωταγωνιστής: σκληρός, μανιακός, κλόουν. Μπορεί να μην είναι killer, αλλά του αρέσει να κάνει τους άλλους να πιστεύουν πως ίσως και να είναι.

Αιγόκερως: Parasite

Ο Αιγόκερως είναι λίγο εμμονικός με τα λεφτά. Πρακτικά, όλη του η ζωή είναι βασισμένη στην ιδέα του να είναι επιτυχημένος. Η ταινία αυτή τον καλύπτει και στο μαύρο χιούμορ και στη μη μόνιμη φύση του πλούτου, γενικότερα.

Θα απολαύσει αυτή την ταινία γιατί τον βάζει σε σκέψεις και τον κάνει να νιώθει άβολα.

Υδροχόος: Doctor Sleep

Σκοτεινή και καταθλιπτική, αυτή η ταινία είναι ακριβώς στα γούστα ενός Υδροχόου. Πρόκειται για ένα φιλμ γυρισμένο σχεδόν εξολοκλήρου στις σκιές. Θυμίζει την προσωπικότητα ενός Υδροχόου.

Τον Υδροχόο τον γοητεύουν οι ιστορίες για serial killers και ψυχοπαθείς και αυτή η ταινία είναι ιδανική για εκείνόν.

Ιχθύς: Us

Τους αρέσει να φοβούνται. Οι Ιχθύς, όπως και οι Δίδυμοι, συμβολίζουν τη διττότητα και έλκονται από ιστορίες που ασχολούνται με την προσωπική ταυτότητα και τον προσωπικό χώρο.

Το Us αφορά ακριβώς αυτό. Το να χάνει κανείς την ταυτότητά του και να μετατρέπεται σε κάτι τερατώδες. Ένα Ψάρι απολαμβάνει το να βουλιάζει εξολοκλήρου στην πλοκή ενός ψυχολογικού θρίλερ. Το Us, είναι η ιδανική επιλογή για μια τέτοια διάθεση.

featured image: Forbes