Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που βάζουν πάνω από όλα τη δουλειά τους. Είναι τόσο αφιερωμένοι στην εργασία τους που ποτέ δεν θα κανονίσουν έξοδο, εκδρομή ή οτιδήποτε άλλο εάν δεν σιγουρευτούν πρώτα πως δεν θα έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι προτιμούν να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, και ας γέρνει τις περισσότερες φορές η ζυγαριά προς την καλοπέραση.

Εδώ θα δεις ποια είναι τα δύο πιο εργασιομανή ζώδια και ποιο είναι αυτό το ένα που έχει κανονίσει ήδη καλοκαιρινές διακοπές.

Οι εργασιομανείς

Παρθένος (23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου)

Οι Παρθένοι είναι αδυσώπητοι όταν πρόκειται για τη δουλειά τους. Είναι σχολαστικοί, δίνουν βάση σε όλες τις λεπτομέρειες και δεν σταματούν μέχρι να γίνει η δουλειά ακριβώς όπως την θέλουν. Εάν έχεις έναν Παρθένο στον εργασιακό σου χώρο να είσαι έτοιμη για πολλά meetings και τηλεφωνήματα, εντός και εκτός ωραρίου. Κανείς δεν είναι τόσο τελειομανής όσο ένας Παρθένος. Δουλεύει μέρα και νύχτα γιατί θέλει να τελειώνει κάθε project πολύ πριν το deadline, ώστε να έχει επιπλέον χρόνο για να ελέγξουν τα πάντα και να βεβαιωθεί ότι έχουν γίνει σωστά.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Κανείς δεν λατρεύει την επίτευξη ενός στόχου, όπως ο Αιγόκερως. Είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και θα δουλέψει μέχρι τελικής πτώσης για να δημιουργήσει το τέλειο αποτέλεσμα. Είναι ο πρώτος που πηγαίνει στην εργασία του και φεύγει πάντα τελευταίος. Όταν όλοι οι άλλοι βλέπουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα για να χαλαρώσουν, ο Αιγόκερως είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τον επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσει μερικές ακόμη εκκρεμότητες πριν τελειώσει η μέρα.

Ο χαλαρός

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Τοξότης δεν εργάζεται σκληρά. Απλά εκτιμάει τον χρόνο της εργασίας του όσο και τον προσωπικό του χρόνο. Περνάει πολλές ημέρες όπου δουλεύει νυχθημερόν για να φέρει εις πέρας τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις αλλά μετά θα ζητήσει μία ή δύο ημέρες άδεια. Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να ρίχνει τους ρυθμούς του, να αποσυνδέεται από τη δουλειά για να μπορεί να επιστρέφει ακόμα πιο παραγωγικός. Ο χρόνος που περνάει εκτός δουλειάς είναι για αυτόν απαραίτητος για να βρει νέες ακόμα πιο δημιουργικές ιδέες. Και μην περιμένεις από έναν Τοξότη αν απαντήσει στις κλήσεις ή τα μηνύματά σου όταν βρίσκεται σε διακοπές!