Ποια είναι τα οφέλη του λαδιού καρύδας και πώς να το εφαρμόσεις 

Ποια είναι τα οφέλη του λαδιού καρύδας και πώς να το εφαρμόσεις 

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γιατροσόφια: Το λάδι καρύδας λέγεται ότι κάνει τα θαμπά πιο λαμπερά. τα δόντια πιο λαμπερά, να ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και τα οφέλη δεν σταματάνε. Σήμερα όμως ας επικεντρωθούμε μόνο στα μαλλιά -και πιστέψτε με υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε. Το λάδι καρύδας έχει αναδειχθεί ως το καλύτερο προϊόν που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει κανείς. Ποια όμως είναι τα οφέλη και πως να το εφαρμόσεις;

Ποια πραγματικά είναι τα προτερήματά του για τα μαλλιά;

Το λάδι καρύδας αποτελείται από λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι σταθερό αλλά όταν θερμανθεί ανάμεσα στις παλάμες σου γίνεται μαλακό και η μορφή του είναι πιο υγρή. Σύμφωνα με έρευνες, το ξεχωριστό με το λάδι καρύδας είναι πως το χαμηλό μοριακό του βάρος έχει την ικανότητα να μην μένει μόνο στην επιφάνεια. 

Ένα ακόμα μεγάλο προτέρημα είναι πως το λάδι καρύδας μπορεί όντως να αποτρέψει την καταστροφή της τρίχας όταν χρησιμοποιείται είτε πριν είτε μετά το λούσιμο. Και το κάνει αυτό σε μοριακό βαθμό: Το τριγλυκερίδιο του λαυρικού οξέος εισέρχεται πιο εύκολα στην τρίχα και έτσι βοηθάει την τρίχα να σταθεί. 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Η τρίχα δημιουργείται από πρότεινες, και για να είναι δυνατά και υγιή. χρειάζεται να κρατηθούν ακέραιες αυτές οι πρότεινες. Η καταστροφή της τρίχας από τον ήλιο, την θερμότητα είτε και από τις κλιματικές συνθήκες κάνει τα μαλλιά να χάνουν αυτά τα συστατικά. 

Σε ένα πιο βασικό επίπεδο, το λάδι καρύδας βοηθάει επίσης στην αποφυγή της καταστροφής της τρίχας. Όταν εφαρμόζεται πριν το βούρτσισμα, το λάδι θα δράσει κατά της τριβής και θα αποτρέψει  τα μαλλιά από το να μπερδευτούν. 

Μπορεί επίσης να μειώσει την γήρανση της τρίχας -όπως γίνεται στο δέρμα, έτσι και στα μαλλιά- λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά. Βοηθάει επίσης και στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος. Κάτι όμως που δεν πρέπει να μπερδεύουμε, είναι το ότι ο λάδι καρύδας δεν πρέπει να μπερδεύεται με το conditioner. Ωστόσο, όταν απορροφάται παρέχει ενυδάτωση. 

Πώς βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώσουν; Κάτι που θα δεις παντού γραμμένο είναι το ότι βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας. Δεν υπάρχουν όμως έρευνες να το αποδεικνύουν. Αυτό που συμβαίνει είναι πως επειδή το λάδι αποτρέπει την καταστροφή της τρίχας, επιτρέπει στην τρίχα να μεγαλώνει γρηγορότερα. 

Βοηθάει στην ψαλίδα; Τίποτα δεν βοηθάει και δεν μπορεί να επαναφέρει την ψαλίδα. Το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να τα κουρέψεις. Το μόνο που μπορεί να ενισχύσει είναι η υγιείς όψη τους και να αποτρέψει μελλοντική καταστροφή της τρίχας.

Σε τι τύπους μαλλιού ταιριάζει καλύτερα;

Συνήθως τα προϊόντα χωρίζονται ανά τύπο της τρίχας, εννοώντας ίσια, σγουρά ή κυματιστά. Αυτός όμως ο τρόπος δεν εφαρμόζεται όταν μιλάμε για το λάδι καρύδας. Δεν έχει καμία σχέση με τους τύπους μαλλιών που υπάρχουν. Το θέμα είναι αν τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη το λάδι.

Τέλος, το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει τα βαμμένα μαλλιά, ειδικά με την εφαρμογή του οξιζενέ. Όχι μόνο επειδή βοηθάει με την υγεία της τρίχας αλλά επειδή έτσι δεν ξεθωριάζει το χρώμα. 

Πότε και πόσο συχνά θα πρέπει να το εφαρμόζουμε;

Η εφαρμογή του εξαρτάται από τις ανάγκες της τρίχας. Έχει να κάνει από το αν θέλουμε μια γρήγορη “διόρθωση” ή αν θέλουμε μία πιο εντατική θεραπεία. Έτσι, πριν εφαρμόσεις την θεραπεία με το λάδι καρύδας σκέψου τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου. Αν θέλεις να προστατέψεις τις άκρες, το να αφήσει όλη τη νύχτα το λάδι είναι υπερβολικό. Ή αν κατά καιρούς η τρίχα σου γίνεται σκληρή, τότε το να το εφαρμόσεις πριν το λούσιμο δεν βοηθάει. 

Στην τελική μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι σαν προϊόν για styling. Για παράδειγμα, να μειώσεις το φριζάρισμα εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητας στις άκρες. Ή ακόμα, μαζεύοντας τα μαλλιά σου πάνω μπορείς να εφαρμόσεις λιγάκι ώστε να τιθασέψεις τις φύτρες που πετάνε. 

Για αυτούς που χρειάζονται απλά ενυδάτωση, καλό είναι να χρησιμοποιείται μία φορά ή κάθε δεύτερη εβδομάδα πριν το λούσιμο. 

Πηγή: www.mindbodygreen.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.