Είτε μόλις αποφάσισες να δώσεις χρόνο στα podcasts είτε αναζητάς μερικές έξτρα προτάσεις για να ανανεώσεις τη λίστα σου, στα παρακάτω podcasts μπορείς να βρεις το δικό σου νέο αγαπημένο.

Στο format που θυμίζει ραδιόφωνο, τα θέματα μπορεί να κυμαίνονται από ειδήσεις μέχρι μαγειρική, συνεντεύξεις, ενδιαφέρουσες ιστορίες και απόψεις έως συζητήσεις αυτοβοήθειας ή πολιτικές αναλύσεις. Τα podcasts ποικίλλουν σε στυλ, διάρκεια, ύφος.

Κάποιοι από εμάς προτιμούν τα σύντομα, μόλις πέντε ή δέκα λεπτά, podcasts. Είναι εκείνοι που δεν θέλουν να αφιερώσουν την προσοχή τους σε κάτι πολύ ώρα ή εκείνοι που δεν έχουν πολύ χρόνο. Κάποιοι άλλοι τα επιλέγουν για παρέα σε ταξίδια ή αν δουλεύουν με κάτι χειρωνακτικό.

Τα podcasts λειτουργούν ακριβώς όπως ένα υπέροχο ηχητικό βιβλίο, αγαπημένο άλμπουμ ή καλά επιμελημένη ραδιοφωνική εκπομπή. Ένας ενδιαφέρον και συχνά εκπαιδευτικός τρόπος για να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο ενώ είμαστε στην κίνηση, ενώ τρέχουμε ή όταν προσπαθούμε να χαλαρώσουμε τη νύχτα.

Τα αγαπημένα μας podcast περιλαμβάνουν κωμικά podcasts, podcasts αφήγησης που μπορούν να αφήσουν το μυαλό σου να ξεφύγει σε έναν εντελώς νέο κόσμο, ενημερωτικά podcast με θέματα επικαιρότητας, αθλητισμού, wellbeing podcasts που εξηγούν πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, ψυχολογίας, κ.ά.

Brain Hacking Academy

Στις αρχές του 2019, δύο παιδιά, η Φύλλις και ο Δημήτρης, ξεκίνησαν ένα ξεχωριστό podcast γύρω από την αυτοβελτίωση. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι. Τα παιδιά θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον με την θεματολογία και τον λόγο τους και χρειάζεται να τους ακούσεις. Ούτε που θα καταλάβεις πώς πέρασε η ώρα.

GiatiOxi

Το συγκεκριμένο podcast ψυχολογίας ξεκίνησε το 2016 και δεν έχει σταματήσει από τότε. Μάλιστα, αυτά τα 5 χρόνια, η Δέσποινα Κανάκογλου έχει καλέσει διάφορους ειδικούς για κουβέντα και συζήτηση. Εδώ θα ακούσεις άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τις σχέσεις, τις ψυχικές διαταραχές, το στρες και πολλά άλλα θέματα. Η Δέσποινα είναι, επίσης, εξαιρετική συνομιλήτρια, κάτι που κάνει την ακρόαση ακόμα πιο ευχάριστη!

Been There, Done That

H Μίνα Μπιράκου μιλάει για όσα και όσους της έκαναν καλή ή κακή εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε, προτείνει ό,τι της άρεσε και την έκανε να περάσει καλά, σχολιάζει την επικαιρότητα, ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις και ιστορίες, παίρνει θέση σε ζητήματα που σηκώνουν συζήτηση και αφηγείται προσωπικά περιστατικά. Με καλεσμένους ή μόνη της, κάθε εβδομάδα ανοίγει μικρόφωνο με το Been There, Done That στο Ladylike.gr

 Archaeostoryteller, με τον Θόδωρο Παπακώστα

Σ’ αυτό το podcast, ο Θόδωρος Παπακώστας θα σου εξηγήσει γιατί η αρχαιολογία είναι η πιο απολαυστική επιστήμη. Η αρχαιότητα είναι κάθε άλλο παρά βαρετή. Μπορεί να σε συγκινήσει, να σε τρομάξει, να σε διασκεδάσει και να σε κάνει περήφανο.

Business Undercover

Ενδιαφέρεσαι για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις; Σ’ έχουμε εδώ. Αυτή η εκπομπή θα σε βοηθήσει να εμπνευστείς και να πάρεις αρκετές γνώσεις για το αντικείμενο από επαγγελματίες του χώρου. Μια πολύ καλή πηγή γνώσης.

Γνώση Σ’ Αυτόν

Τι γίνεται όταν συνδυάσεις τη γνώση με την κωμωδία; Όταν βάλεις μαζί σοβαρούς καλεσμένους με ασόβαρο host; Ο Χρήστος Αθανασούλης υποδέχεται επιστήμονες κι επαγγελματίες και μαθαίνει τα μυστικά του χώρου τους, ενώ αυτοί μαθαίνουν τα μυστικά του δικού του χώρου, επειδή ηχογραφεί

Για Πες Καμιά Ταινία

Ο Στάθης Κόλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος σχολιάζουν νέες ταινίες χωρίς να ξέρουν ο ένας τη γνώμη του άλλου, επανεξετάζουν παλιότερες, ενώ μέσα από προτάσεις και αφιερώματα απαντούν στο ερώτημα που κάθε σινεφίλ έχει ακούσει έστω μια φορά στη ζωή του: “Για Πες Καμιά Ταινία”!

Δεν έχει σημασία

Στα σύντομα επεισόδια αυτού του podcast, ο Βαγγέλης, ο Χρήστος και ο Θοδωρής συζητούν για την ποπ κουλτούρα. To καλό είναι ότι δεν τους νοιάζουν απαραίτητα οι νέες κυκλοφορίες. Σίγουρα θα βρεις επεισόδια για ταινίες και σειρές που έχεις ήδη δει, οπότε θα σε γλυτώσουν και από τα spoilers.

The Show Must Go On

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος με τον δικό του μοναδικό τρόπο, καταπιάνεται με την επικαιρότητα, τα θέματα που μας απασχολούν και προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις και λύσεις, σε όλους τους προβληματισμούς του. Καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή 12:00 με 14:00, μέσα από το sport24.gr και την Live εκπομπή “The Show Must Go On”.