Μπορεί να θεωρείς τη δουλειά το Σαββατοκύριακο βαρετή, ανιαρή και ότι σου στερεί όλη τη διασκέδαση. Κι όμως, υπάρχουν αρκετά benefits αρκεί να τα προσέξεις.

Τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά μπορούν να είναι περισσότερα fun από όσο νόμιζες μέχρι τώρα.  Από το πόσο περισσότερο παραγωγικός αισθάνεσαι μέχρι το πόσα μπορείς να απολαύσεις μεσοβδόμαδα, τα θετικά ποικίλλουν. Και ίσως να μην είχες σκεφτεί μερικά από τα παρακάτω:

Κανονίζεις ευκολότερα τα ραντεβού σου μέσα στη βδομάδα

Σκέψου το. Θα μπορείς να κανονίσεις τα ραντεβού σου με μεγαλύτερη άνεση τις καθημερινές, καθώς όλοι σπεύδουν να τα κάνουν το σαββατοκύριακο. Δεν θα χρειαστεί να θυσιάσεις κάποια εργασιακή σου ώρα για κάποια υποχρέωση ή ακόμη και για λίγη περιποίηση του εαυτού σου. Μπορείς να απολαύσεις επιτέλους εκείνο το μασάζ ή να βγεις για τρέξιμο ένα απόγευμα Τρίτης. Είναι το ίδιο ωραίο και με λιγότερο συνωστισμό.

Είσαι περισσότερο παραγωγική

Δουλεύεις πιο παραγωγικά το σαββατοκύριακο ακριβώς επειδή έχεις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις σου μέσα στην υπόλοιπη εβδομάδα. Είσαι πιο συγκεντρωμένη όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στο να οργανώσεις πιο αποτελεσματικά όσα έχεις να κάνεις τις μέρες που έπονται αλλά και πως να τα διαχειριστείς.

Έχεις ελεύθερες τις καθημερινές

Επιτέλους δεν χρειάζεται να περιμένεις το σαββατοκύριακο για να περάσεις καλά. Μπορείς να απολαύσεις μία coctail Tuesday -έστω και μέσω zoom- ή το happy hour της Πέμπτης στο αγαπημένο σου καφέ. Επίσης, μπορείς ενδεχομένως να επικοινωνείς περισσότερο με φίλους που χανόσουν μεσοβδόμαδα λόγω δουλειάς ή με τα χόμπι σου που είχες αφήσει στην άκρη καιρό.

Υπάρχει λιγότερη κίνηση

Την κίνηση της Δευτέρας το μεσημέρι στη Μεσογείων, είναι σίγουρο δεν θα το δεις. Αν μετακινείσαι με τα μέσα ή με το αμάξι σου στη δουλειά, δεν θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της κίνησης. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον αγαπημένο σου καφέ, λίγη μουσική και ο δρόμος είναι δικός σου -σχεδόν-.

Ξεχωρίζεις επαγγελματικά

Κι όμως. Ξεχωρίζεις για το ότι αφιερώνεις το σαββατοκύριακο σου δουλεύοντας ενώ θα μπορούσες να το αποφύγεις. Ίσως αυτή η περίοδος που περνάς με working weekends, να είναι η αφορμή για την επόμενη προαγωγή σου. Ποτέ δεν ξέρεις.

Μπορείς να κάνεις επιτέλους οικονομία

Ακόμη και αν βγαίνεις καθημερινές, το σαββατοκύριακο πάντα έχουμε την τάση να ξοδεύουμε περισσότερα. Ακριβώς επειδή είναι οι μέρες που θες να το ζήσεις λίγο παραπάνω. Θα μπορέσεις με αυτό τον τρόπο να κρατήσεις μερικά χρήματα, που τόσο καιρό ξόδευες στα Friday drinks.

Αποκτάς καινούριες συνήθειες

Και ίσως καλύτερες. Αν τις  καθημερινές είσαι ελεύθερη, μπορείς να οργανώσεις αποτελεσματικότερα τη ρουτίνα σου. Να ετοιμάσεις τα γεύματα της εβδομάδας, τις προπονήσεις που θες να κάνεις ή ακόμη και την ώρα που θες να αφιερώνεις στο νέο σου βιβλίο. Μαθαίνεις  να εξισορροπείς καλύτερα το χρόνο σου με αυτό τον τρόπο.

Λιγότερη επιτήρηση

Αν νιώθεις ότι “ελέγχεσαι” όσο είναι οι ανώτεροι σου στο γραφείο, τότε το σαββατοκύριακο ίσως σου λύσει τα χέρια. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιτηρείσαι λιγότερα εκείνες τις ημέρες και να μην υπόκεισαι σε οποιοδήποτε έλεγχο. Τα συναισθήματα αυτά λοιπόν που κανονικά ίσως σε οδηγήσουν σε burnout, αποφεύγονται σημαντικά.

featured photo: @wilsvanzyl