Τα πλακάκια στην κουζίνα ή το μπάνιο ενός σπιτιού μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά το χώρο. Είτε προτιμάς το minimal, το μοντέρνο, το Σκανδιναβικό που χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό απαλών χρωμάτων και υφών, το μεταμοντέρνο ή το πιο rustic είδος διακόσμησης που θυμίζει τα κλασσικά αγροτόσπιτα της εξοχής, τα πλακάκια που θα επιλέξεις αποτελούν σημαντικό στοιχείο του χώρου.

Και αυτό γιατί, μετατρέπουν το χώρο αμέσως σε πιο κομψό, chic και «καθαρό».

Ο χώρος της κουζίνας σου είναι εκείνος που θέλεις να φαίνονται όλα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Με τη σωστή διαρρύθμιση, το σωστό χρώμα και το σωστό ύφος που θα έχουν τα πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας σου θα δώσουν άλλη πνοή στο χώρο.

Ακόμα, μπορείς να προτιμήσεις μία πιο ξύλινη ή μαρμάρινη υφή για τα πλακάκια σου ενώ μπορείς και να επιλέξεις και το σχήμα που ταιριάζει στο χώρο σου. Κάνε συνδυασμούς υλικών αν θες να δοκιμάσεις κάτι πιο extreme ή κράτα το ίδιο σχήμα έτσι ώστε να αποτυπώνει μία πιο «ήσυχη» άποψη. Εάν για παράδειγμα, έχεις επιλέξει μόνο ορθογώνια πλακίδια, μπορείς να τα τοποθετήσεις οριζόντια ή κάθετα για να δημιουργηθεί μία μικρή τακτοποιημένη «στοίβα».

Από την άλλη, μπορείς να επιλέξεις πιο απαλά ζεστά χρώματα ή και πιο ψυχρά, όπως το γκρι που προτιμάται στο Σκανδιναβικό στιλ διακόσμησης.

Αν πάλι θέλεις να δώσεις μία ένταση στο χώρο προτίμησε πιο μεταμοντέρνα» χρώματα όπως είναι το μπλε, το κόκκινο, το πορτοκαλί. Η επιλογή στηρίζεται στη δική σου αισθητική και στο τι θέλεις να εκπέμπει ο χώρος σου.

Για εσένα που θέλεις να έχεις ένα συνολικά άρτιο αποτέλεσμα, μπορείς επίσης να συνδυάσεις και τον πάγκο της κουζίνας που βρίσκεται συνήθως αρκετά κοντά τα πλακάκια του τοίχου.

Μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις την κουζίνα σου σε ένα elegant και στιλάτο χώρο με τα κατάλληλα πλακάκια είναι οι εξής:

1. Μία μπλε κουζίνα και ράφια με λευκό στο background και ένα λευκό πάγκο

www.shelterness.com

www.shelterness.com

2. Για πιο minimal επιλογές, pastel χρώματα στους τοίχους, γκρι στην κουζίνα σου και λευκό στον πάγκο σου

www.shelterness.com

3. Μία ξύλινη χρωματικά κουζίνα, με πετρόλ, οριζόντια τοποθετημένα πλακάκια και λευκό πάγκο/τραπέζι

www.shelterness.com

4. Για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, προτίμησε λευκό πάγκο. Xρώμα του ξύλου ντουλάπια και τέλος, λευκά, μικρά πλακάκια

www.shelterness.com

5. Αν θέλεις να δημιουργήσεις αντιθέσεις, διάλεξε μαύρη κουζίνα και ντουλάπια και λευκά πλακάκια

www.shelterness.com

6. Για να δημιουργήσεις ένα chic και minimal στιλ, διάλεξε το γκρι του γραφίτη για την κουζίνα σου με μερικά ξύλινα ράφια και λευκά πλακίδια

www.shelterness.com

7. Αν αγαπάς το Σκανδιναβικό στυλ, επίλεξε ανοιχτόχρωμη κουζίνα και σκούρα πλακάκια με μερικές μαύρες ή στο χρώμα του ξύλου πινελιές

www.shelterness.com

8. Αν δηλώνεις minimal addicted, βάλε το λευκό χρώμα στην κουζίνα, στα πλακάκια και στον πάγκο ή στα σκαμπό σου

www.shelterness.com

9. Για ένα πιο «βιομηχανικό», αστικό στυλ, επίλεξε γκρι, ματ πλακίδια, σκουρόχρωμη ξύλινη κουζίνα και πάγκο σε συνδυασμό με κρεμαστά φωτιστικά

Photo by Sarah Elliott for Jenni Kayne / Rip & Tan

10. Τέλος, για ένα farmhouse στιλ, προτίμησε το καφέ χρώμα σε πολλές αποχρώσεις. Και πιο pastel χρώματα για τα πλακάκια σου.

www.shelterness.com
featured photo: www.shelterness.com