Είναι αυτή η casual αίσθηση της πίτσας που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις, μαζί με το πιο gourmet twist που θα μπορούσες να έχεις για να αναβαθμίσεις τη γεύση σου. Φώναξε την κολλητή σου ένα χαλαρό απόγευμα και παρέα με ένα μπουκάλι κρασί φτιάξτε από την αρχή την πιο ιδιαίτερη πίτσα που έχετε φάει ποτέ. Αν δεν είστε σίγουρες για το ποιο κρασί είναι ιδανικό για ένα τέτοιο δείπνο εδώ θα βρείτε μερικές επιλογές.

Τα υλικά της συγκεκριμένης πίτσας ίσως να σου φαίνονται λιγάκι περίεργα, αλλά ο συνδυασμός τους έχει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα. Ειδικά τώρα που οι μελιτζάνες και το σκόρδο είναι στην εποχή τους, είναι η τέλεια στιγμή να τη δοκιμάσεις.

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 μικρή μελιτζάνα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό φινόκιο κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κεφάλι σκόρδου κομμένο οριζόντια στη μέση
  • 100 γρ. φέτα
  • 3/4 της κούπας ρικότα
  • 3 φύλλα δυόσμου
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι

Μπορείς να πάρεις έτοιμη ζύμη για πίτσα, είτε φρέσκια, είτε κατεψυγμένη, ωστόσο μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου την τέλεια ζύμη για αυθεντική Ιταλική πίτσα.

Μέθοδος

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Απλώνεις τις μελιτζάνες και το φινόκιο στο ταψί τα λαδώνεις και τα αλατοπιπερώνεις. Τυλίγεις το μισό σκόρδο σε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζεις και αυτό στο φούρνο. Σε 15 περίπου λεπτά τα λαχανικά σου είναι έτοιμα, ενώ το σκόρδο θα το αφήσεις για περίπου 25-30 λεπτά να ψηθεί.

Σε ένα μίξερ ανακάτεψε τη φέτα, τη ρικότα, τον δυόσμο και 4 σκελίδες από το ψημένο σκόρδο. Αυτό το μείγμα θα λειτουργήσει ως σάλτσα στην πίτσα σου. Άπλωσέ το ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη της πίτσας και από πάνω τοποθέτησε τα ψημένα λαχανικά και το κουκουνάρι.

Τοποθέτησε τη σε ταψί με λαδόκολλα και ιδανικά λάδωσε τη λίγο ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα κολλήσει. Ψήσε την πίτσα σου μέχρι να ροδίσει στις άκρες. Μόλις είναι έτοιμη άφησε τη μερικά λεπτά πριν την κόψεις.

Photos: www.runningtothekitchen.com