Ζεστές αφράτες πίτες για να σερβίρεις μαζί με το φαγητό σου αντί για ψωμί ή να τις τυλίξεις με λαχανικά ή κρέας. Μπορείς να τις κόψεις σε τρίγωνα και να τις μαρινάρεις με λάδι και μυρωδικά, μπορείς να τις χωρίσεις στη μέση για να ετοιμάσεις υγιεινά nachos.

Tι θα χρειαστείς:

2 1/2 κουταλάκια μαγιά

2 κουταλάκια ζάχαρη

4 κούπες αλεύρι

1 1/2 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Πώς θα τις φτιάξεις:

Ανακάτεψε σε μία κούπα χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και άφησε το το μείγμα για πέντε λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε το μείγμα της μαγιάς και το λάδι και δούλεψε με το μίξερ ή με τα χέρια σου τη ζύμη. Αν κολλάει μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα αλεύρι. Στο τέλος του ζυμώματος θα πρέπει να μην κολλάει καθόλου. Σκέπασε το μπολ με τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μία ώρα. Εναλλακτικά μπορείς να την αφήσεις στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 210 βαθμούς. Βάλε στον φούρνο μία πέτρα ψησίματος ή ένα ταψί να ζεσταθεί.

Χώρισε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και φτιάξε 8 μικρές μπάλες. Σκέπασε και άφησε για 15 λεπτά ακόμα.

Άνοιξε τη κάθε ζύμη σε μία στρογγυλή πίτα πάχους 1-2 εκατοστά. Σκέπασε με μία πετσέτα και άφησε τις πίτες για άλλα πέντε λεπτά.

Ψήσε για περίπου τρία λεπτά. Μόλις είναι όλες έτοιμες βάλε τις σε μία επιφάνεια και σκέπασέ τις με μία πετσέτα για πέντε λεπτά να κρυώσουν και να φύγει η υγρασία τους.