Αλμυρή πίτα με γεμιστά ριγγατόνι. Γιατί ζυμαρικά με κιμά από λουκάνικα και τυριά σε σχήμα πίτας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί μετά την πίτσα.

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας

1 κιλό λουκάνικα που τα έχεις ψιλοκόψει ή τα έχεις περάσει από blender

1 κιλό μεγάλα ριγγατόνι

½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

300 γρ μοτσαρέλα

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο, πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να γίνει διάφανο, για 4-5 λεπτά. Βάλε το σκόρδο και σόταρε για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε τον “κιμά” από τα λουκάνικα και σόταρε για 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε τη σάλτσα ντομάτα και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα βράσε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Ρίξε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. Τον ελάχιστο χρόνο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στράγγισε τα ζυμαρικά.

Βάλε τα ζυμαρικά στη σειρά στο ταψί. Με ένα μικρό κουτάλι γέμισε τα με τη σάλτσα που έχεις ετοιμάσει. Μόλις τελειώσεις άπλωσε την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.

Ψήσε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

Πριν σερβίρεις άφησε να κρυώσει λίγο και κόψε σε τρίγωνα κομμάτια. Φρόντισε να σερβίρεις όσο είναι ζεστό.