Το διάσημο ημερολόγιο της Pirelli έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Η συλλογή από σέξι pin-up φωτογραφίες έχει αφορά πλέον μια σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών με concepts που έχουν καταπιαστεί με πολλά διαφορετικά θέματα: μια μοντέρνα οπτική της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, οι γυναικείες κατακτήσεις, η ασπρόμαυρη εκδοχή του “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” και άλλα.

Για το 2021, το ημερολόγιο της Pirelli, a.k.a. “the Cal,” κάνει για άλλη μια φορά ένα διαφορετικό βήμα κι αυτή τη φορά στέκεται στο πλευρό της επιστημονικής κοινότητας για τη μάχη ενάντια στην παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού. Αντί λοιπόν να προχωρήσει στην παραγωγή του ημερολογίου, η Pirelli το ακυρώνει και προσφέρει 100.000 ευρώ για “την καταπολέμηση και την έρευνα στον κοροναϊό”, δήλωσε ο οργανισμός σε ανακοίνωση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή του ημερολογίου αναστέλλεται. Η παραγωγή του ημερολογίου Pirelli είχε σταματήσει ξανά το 1967 και στη συνέχεια από το 1975 έως το 1983″, δήλωσε σε ανακοίνωση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera. “Η έκτακτη ανάγκη του Covid-19 μας ανάγκασε να το κάνουμε και πάλι σήμερα. Θα επιστρέψουμε στο έργο όταν είναι τα πράγματα είναι όπως πρέπει, μαζί με τους ανθρώπους μας”.
featured photo: Kristen Stewart in the 2020 Pirelli calendar
Photo: Paolo Roversi/Courtesy of Pirelli