Περπατάς σε δρόμους που για πρώτη φορά βλέπεις, σταματάς για μια στιγμή και χωρίς να το σκεφτείς μπαίνεις σ’ ένα μικρό bistro, χωρίς να έχεις αποφασίσει αν θα κάτσεις ή όχι. Σε κερδίζει ο χώρος και τελικά κάθεσαι. Η Πράγα είναι δημοφιλής προορισμός, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Κάτω από τα παραδοσιακά μαρμάρινα κτίρια με τους σκαλιστούς τοίχους, θα δεις στην οδό Milady Horákové 28, το εστιατόριο Pipca.

Το Pipca είναι ένα νέο bistro στην Πράγα, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Mar.s, οι οποίοι έχουν την έδρα τους εκεί και μεταμορφώνουν τους χώρους που αναλαμβάνουν. Σε έναν ενιαίο χώρο, όπου την κουζίνα και τα τραπέζια τα χωρίζει μια απλή επιφάνεια εργασίας από μασίφ ξύλο, το Pipca φανερώνει όλη του την ταυτότητα.

Οικείο περιβάλλον με σύγχρονη αισθητική και έναν easy τρόπο εξυπηρέτησης, αποτελούν μερικά από τα συστατικά επιτυχίας του Pipca. Ακατέργαστοι τοίχοι με προσθήκες από τούβλο, ξύλινες επιφάνειες, τσιμεντένιο δάπεδο και μια έντονη νέον επιγραφή, κάνουν το εστιατόριο να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Έτσι, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός του βιομηχανικού στυλ με την ταυτότητα του μαγαζιού. Στον χώρο τραβά τα βλέμματα ο μοναδικός φωτισμός και οι κρεμαστοί κήποι με φυτά που έχουν κατασκευαστεί από ξύλο. Ροζ χρώμα, φυτά, μία neon πινακίδα, πολύχρωμα πιάτα και το Pipca ανταποκρίνεται στις αισθητικές ανάγκες της εποχής μας, αλλά και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Official Facebook Page | Website


Photos by Jakub Skokan and Martin Tuma|BoysPlayNice