Καθώς μπαίνουμε στη νέα χρονιά θέλουμε να ξεκινήσουμε με φρέσκες και ανανεωμένες διαθέσεις, ιδέες και προτάσεις.

Είτε πρόκειται για τη φυσική μας κατάσταση και τη ευεξία μας είτε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα στην ομορφιά ή στη μόδα, ή ακόμα και για τη διακόσμηση του σπιτιού οι νέες τάσεις για τη νέα χρονιά μας δίνουν έναν αέρα ενθουσιασμού. Πολλές άγνωστες λέξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Η νέα ετήσια αναφορά του Pinterest για τις τάσεις του 2022 περιλαμβάνει νέους όρους για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Wellbeing: Escape rooms για τη διάθεσή μας

a collage including a man and books
Η απόδραση από την καθημερινή ζωή εν μέσω πανδημίας ακούγεται αρκετά ιδανική – και προφανώς, είναι κάτι που αναμένεται να αγκαλιάσουν πολλοί άνθρωποι το 2022. Οι αναζητήσεις για δωμάτια με μουσική, δωμάτια με κρυστάλλους και χώροι για μασάζ στο σπίτι έχουν αυξηθεί στο Pinterest, το οποίο δείχνει ότι οι άνθρωποι αναζητούν ένα μέρος στο σπίτι τους όπου μπορούν να χαλαρώσουν τελείως με υπέροχες -ασφαλείς- αποδράσεις και δωμάτια που θα τους βοηθήσουν να αποσυμπιεστούν. Είναι, επίσης, η χρονιά που οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν περισσότερα για την έμμηνο ρύση και θα μάθουν περισσότερα για τις σχέσεις.

Βιοφιλικός σχεδιασμός

a collage of plants and leaves
Το να έρθεις πιο κοντά στη φύση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς millennials προκειμένου να βελτιώσουν την ευημερία τους – και ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι ένας από τους τρόπους για να το κάνεις το 2022.Ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι μια προσέγγιση στην αρχιτεκτονική που επιδιώκει να συνδέσει τους ενοίκους των κτιρίων πιο στενά με τη φύση, από κήπους με σκάλες μέχρι οροφές με λουλούδια. Σύμφωνα με το Pinterest, οι αναζητήσεις για υπνοδωμάτια με Biophilic design έχουν αυξηθεί κατά 100%, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι θέλουν να επανασυνδεθούν με τη φύση ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Ομορφιά και μόδα: Ξυρισμένα κεφάλια και έντονα νύχια

Οι άνθρωποι το 2022 θα ακολουθήσουν τάσεις όπως “Puff love,” “Nailscapes” και “Rebel cuts.” Και οι όροι που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες αφορούν το “Pearlcore,” “Dopamine dressing” or “Oh my goth.”

Διακόσμηση: Πολυτέλεια

a collage of gold and copper home accessories
Όλοι θέλουμε λίγη πολυτέλεια στη ζωή μας. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα, οι άνθρωποι επιθυμούν να φέρουν την πολυτέλεια στις λιγότερο αναμενόμενες γωνιές των σπιτιών τους, δίνοντας λαμπερές ανακαινίσεις σε μικρές γωνιές που οι περισσότεροι θα ξεχνούσαν.

Καμπύλες γραμμές

a collage of wavy inspired home accessories

Η σχεδιαστική πρόβλεψη για το 2022: καμπύλες. Οι άνθρωποι θα επενδύσουν στη διακόσμηση του σπιτιού, όπως καμπυλωτούς καναπέδες, σχέδια κυρτών μπαρ και καμπύλες νησίδες κουζίνας, με τους boomers, το Gen X και τους millennials να οδηγούν τις αναζητήσεις πίσω από αυτήν την ολοκληρωμένη τάση για το σπίτι. Η αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας

a collage of hellenistic home decore

Οι άνθρωποι φαίνεται να επιστρέφουν στην αρχαία Ελλάδα και να αντλούν έμπνευση από τη διακόσμηση του σπιτιών της αρχαίας Ελλάδας τις κορινθιακές τεχνοτροπίες είτε μία ταπετσαρία εμπνευσμένη από την Αφροδίτη.