Είσαι από τους ανθρώπους που προτιμούν το τσάι από τον καφέ; Τότε η επιστήμη έχει καλά νέα για εσένα γιατί σύμφωνα με μια νέα έρευνα έχεις περισσότερη φαντασία από τους ανθρώπους που δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση αυτό το ρόφημα.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα δημοσίευσαν τη μελέτη τους για την Ποιότητα και την Προτίμηση των Τροφίμων. Σύμφωνα με άρθρο της Independent, η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε 50 άτομα ηλικίας 20 ετών, οι μισοί από τους οποίους ήπιαν μαύρο τσάι και οι άλλοι μισοί ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια, όλοι έκαναν ένα τεστ πάνω στις «γνωστικές και δημιουργικές τους δεξιότητες».

Στους μαθητές δόθηκαν δύο διαφορετικά τεστ: Στο πρώτο, έπρεπε να κατασκευάσουν μια πολυκατοικία, ενώ στο δεύτερο έπρεπε να σκεφτούν ένα δημιουργικό όνομα για ένα εστιατόριο με noodles. Τις απαντήσεις έκριναν στη συνέχεια οι συμμαθητές τους που δεν συμμετείχαν στην έρευνα. Εκείνοι που κατανάλωσαν τσάι είχαν σταθερά υψηλότερες βαθμολογίες σχετικά με τη δημιουργικότητα τους, τόσο στην κατασκευή μιας πολυκατοικίας όσο και στην ονομασία του εστιατορίου.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τσαγιού πριν από ένα σημαντικό έργο, μπορεί να ενισχύσει τη γνωστική μας ικανότητα. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι οι εξεταζόμενοι ήπιαν μόνο μια μικρή ποσότητα πριν την εξέταση, οπότε δεν έχει σχέση πόσο τσάι καταναλώσεις.

Ακόμα, η έρευνα επισημαίνει ότι το τσάι περιέχει δύο συστατικά που αποδεδειγμένα ωφελούν τον εγκέφαλο μας και αυτά δεν είναι άλλα από την καφεΐνη και τη θεανίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στη γνωστική του λειτουργία.

Μήπως τον τελευταίο καιρό έχεις στερέψει από έμπνευση; Πιες ένα φλιτζάνι τσάι και δοκίμασε στην πράξη αν ισχύει η συγκεκριμένη μελέτη.

Featured Photo: Jarosław Ceborski/Unsplash