Πατάτες. Η ευτυχία σε φαγητό. Ως τηγανητές έχουν κερδίσει τις καρδιές μας. Ως ψητές στο φούρνο με κοτόπουλο έχουν κερδίσει τις Κυριακές μας. Μια ακόμα ιδέα είναι ο συνδυασμός πατάτας στο σχήμα της τηγανητής αλλά φουρνιστές. Είναι ωραία ιδέα για συνοδευτικό με burger ή σπιτικό club sandwich και υπέροχη ιδέα να τις βάλεις σε χάρτινα χωνιά, να έχεις διάφορα ντιπ στο τραπέζι και να δεις ταινία με τους φίλους.

fries3

Υλικά:

2 κουταλιές αλάτι 1 κουταλιά τσίλι σκόνη και 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά αποξηραμένη βασιλικό 1/8 κουταλιάς κύμινο 1/8 κουταλιάς μαύρο πιπέρι

For the Fries: 4 μεσσαίες πατάτες 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές παρμεζάνα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σ ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά  και το αλάτι. Πλύνε και καθάρισε τις πατάτες. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψε τις πατάτες σε λωρίδες λίγο πιο στενές από εκείνες που κόβεις για τις τηγανιτές. Βάλε τις πατάτες σ’ ένα μεγάλο μπολ και στέγνωσε τις με μπόλικο χαρτί, ρίξε το λάδι, τα 2/3 από το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε καλά. Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε πάνω λίγο λάδι. Βάλε πάνω τις πατάτες, στρώσε τις πατάτες και ψήσε για 30 λεπτά. Φρόντισε να ανακατέψεις μόνο μια φορά με μια σπάτουλα. Πασπάλισε με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/3 των μπαχαρικών.