Αν έχεις δει το Audition (1999) του Takashi Miike και απόλαυσες τα σαδομαζοχιστικά του mind games και την περίεργη βία του, είσαι έτοιμη για το Piercing. Πρόκειται για μια ακόμα διεστραμμένη μεταφορά του Haruki Murakami. Και αυτό περιλαμβάνει τους πόθους ενός μισογύνη που έρχεται αντιμέτωπος με μια γυναίκα η οποία δεν είναι αυτό που δείχνει.

Στη Piercing πρωταγωνιστεί ο Christopher Abbott (Girls, James White) ως Reed. Ο Reed είναι ένας πατέρας ο οποίος φιλάει τη γυναίκα του (Laia Costa) και τη μικρή του κόρη και φεύγει -υποτίθεται- σε επαγγελματικό ταξίδι. Αυτό που πραγματικά σχεδιάζει είναι να προσλάβει μια escort, να τη φέρεις το ξενοδοχείο του και να τη δολοφονήσει. Ένα πλάνο το οποίο σχεδιάζει εξ’αρχής, ακούγοντας στο κεφάλι του όλους τους ήχους που θα περιλαμβάνουν οι πράξεις του. Στο μεταξύ, καθ’όλη τη διάρκεια αυτών των φαντασιώσεων το πρόσωπο του μένει ανέκφραστο, με μόνο εμφανές σημάδι θυμού τη μεγάλη φλέβα στο μέτωπό του. Όμως, η συνοδός που φτάνει στο ξενοδοχείο δεν είναι το κορίτσι που επέλεξε αρχικά. Αντί αυτού, φτάνει η Jackie (Mia Wasikowska) φορώντας μια γούνα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα κινούνται βάσει σχεδίου.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι από το trailer και μόνο, λατρέψαμε την αισθητική, τις στυλιστικές επιλογές, αλλά και το duo Abbott-Wasikowska. Κατά τα άλλα, την ταινία θα τη δούμε αφού έχουμε πιει ένα ποτάκι.


featured image: Vertigo Releasing