Η νέα σειρά του Netflix, Pieces of Her, ήρθε για να μας κάνει να αναρωτηθούμε πώς μία στιγμή μπορεί να αλλάξει όλα όσα ήξερες για ένα άτομο. Μέσα σε 8 επεισόδια, οι ισορροπίες ανάμεσα σε μία μητέρα και την κόρη της αλλάζουν συνεχώς, όσο και οι δύο προσπαθούν να φτάσουν κοντά στην αλήθεια.

Στο Pieces of Her πρωταγωνιστεί η Toni Collette

H ίδια υποδύεται την Laura Oliver, μία μητέρα που ζει σε μία ήσυχη παραθαλάσσια πόλη. Εκεί τα πράγματα φαίνεται να κυλούν ομαλά και η ίδια να ζει μία ήρεμη ζωή. Μία μέρα, ενώ τρώει με την κόρη της σε κάποιο τοπικό εστιατόριο, ένας άντρας εισβάλλει στο μαγαζί με σκοπό να ξεκινήσει να πυροβολεί μαζικά τους πελάτες του εστιατορίου.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η Laura τρέχει να προστατέψει την κόρη της, αλλά καταφέρνει και να αφοπλίσει και ακινητοποιήσει τον δράστη με βίαιο τρόπο. Η Andy μένει άφωνη από τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα της χειρίζεται την κατάσταση και απαιτεί εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά της, που όμως η Laura δεν είναι σε θέση να δώσει.

Τότε η Andy ξεκινά μία εξερεύνηση στο παρελθόν της μητέρας της και σε όλα όσα εκείνη αγνοεί για τον άνθρωπο που νομίζει ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Μερικά βίντεο με την νεαρή Laura να παίζει πιάνο σε μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις και πολλές ακόμη σκοτεινές πληροφορίες συνθέτουν το προφίλ μίας γυναίκας που δεν έχει καμία σχέση με τη Laura του σήμερα. Κι όσο η Andy ψάχνει και ρωτά τη μητέρα της, τόσο εκείνη απομακρύνεται γιατί θέλει να την προστατέψει.

Η Andy βλέπει την Laura όχι πια σαν μητέρα, αλλά σαν έναν άνθρωπο με τη δική του ιστορία και παρελθόν

Ή τουλάχιστον αυτό αναγκάζεται να κάνει. Η δομή και όσα απαρτίζουν το Pieces of Her δεν αποτελούν κάποια ιδιαίτερη καινοτομία. Την ιστορία την έχουμε ξαναδεί και οι αποκαλύψεις ίσως να μη σου φανούν τόσο συναρπαστικές. Ωστόσο, το ταλέντο της Toni Collette για άλλη μία φορά είναι αυτό που μπορεί να συνεπάρει σε αυτό το κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας.