Πώς η Phoebe Bridgers επηρεάστηκε από τη Fleabag στη δημιουργία του νέου της δίσκου

Πώς η Phoebe Bridgers επηρεάστηκε από τη Fleabag στη δημιουργία του νέου της δίσκου

Όταν η Phoebe Bridgers πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό προσκήνιο, οι περισσότεροι έμειναν για αρκετό καιρό να αναρωτιούνται τι είδος μουσικής υποστηρίζει. Η απάντηση φαίνεται να ήρθε με τον δεύτερο της δίσκο, με τίτλο Punisher. Διατηρεί ακόμα τα folk και indie ακούσματά της, προσθέτοντας ωστόσο μερικά ακόμα στοιχεία σε όσα συνθέτουν τους χαρακτηριστικούς της ήχους. Αυτά περιλαμβάνουν τις έννοιες της αυτοκαταστροφής, της βαθιάς επιθυμίας, αλλά και της βαθιάς λύπης. Παρ'όλα αυτά η Phoebe Bridgers εξακολουθεί να πιστεύει ότι στα τραγούδια της κρύβεται πολύ περισσότερο χιούμορ από αυτό που αναγνωρίζουν οι ακροατές.

Οι επιρροές της γι'αυτόν τον δίσκο ήταν πολλές. Μία από αυτές ήταν και η Fleabag

Ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο Punisher περίπου από το 2018 και σίγουρα δεν περίμενε ότι θα της πάρει τόσο καιρό. Βέβαια, ούτε η πανδημία φάνηκε να στέκεται εμπόδιο για την κυκλοφορία του δίσκου. "Go with the flow", αποφάσισε εκείνη κι έτσι έκανε. Σε μία συνέντευξη της στο Pitchfork, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιρροές αυτού του δίσκου. Κάπου ανάμεσα σε ένα podcast, ένα σκύλο και το Big Sur της Καλιφόρνια, εμείς θελήσαμε να σταθούμε για λίγο στη Fleabag. Γιατί τελικά, παντού κολλάει η Fleabag.

Η Phoebe Waller-Bridge εξήγησε γιατί όλες οι φαν του Fleabag έχουν ερωτευτεί τον hot priest

Όπως ανέφερε η Phoebe Bridgers, πολλοί ήταν οι φίλοι της που επέμεναν ότι έπρεπε να δει τη Fleabag. Για να την πείσουν πόσο μοιάζει με την ηρωίδα έφερναν ως επιχείρημα το ότι στην πραγματικότητα έχει το ίδιο όνομα με τη δημιουργό της σειράς. Όταν, λοιπόν, η Bridgers είδε τη σειρά, κυριολεκτικά την κατέστρεψε. Κι αν νόμιζες ότι θα ταυτιζόταν και θα αγαπούσε περισσότερο τη Fleabag, κάνεις λάθος.

Ο αγαπημένος της χαρακτήρας έγινε ο Martin, ο σύζυγος της Claire, της αδερφής της Fleabag. Αν έχεις δει έστω και λίγο τη σειρά, ξέρεις πόσο μισητός είναι αυτός ο τύπος. Αυτό ακριβώς ήταν που εντυπωσίασε και την Bridgers. Το πόσο καλός είναι στο να είναι μισητός. Έτσι, η σειρά κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς για την Bridgers, που εννοείται πως μετά, σαν σωστή φαν, έκατσε και διάβασε ό,τι συνέντευξη της Phoebe Waller Bridge υπάρχει εκεί έξω. Κι εμείς το έχουμε κάνει, δεν κρίνουμε κανέναν. Αν ταυτίστηκε σε κάτι μαζί της, είναι το ότι λέει πάντα την αλήθεια, πάντα αυτό που σκέφτεται. Έτσι γίνεται και η δική της μουσική ενδιαφέρουσα. Γιατί ακριβώς μοιράζεται τις δικές της αληθινές εμπειρίες.

Μετά από αυτό, είναι λογικό ολοένα και περισσότεροι φανς της Fleabag να ακούν Phoebe Bridgers και το αντίστροφο. Άλλωστε οι δύο αυτές γυναίκες έχουν όντως το ίδιο όνομα. Αν δεν είναι η μία το alter ego της άλλης, τότε ποιος είναι;

Featured Image: rollingstone.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.