Δύο μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης δίνει τη δική του εκδοχή για τις κατηγορίες για το αδίκημα του βιασμού και τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ίδιος – προβλέψιμα-ρίχνει την ευθύνη στα θύματα και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ λεπτομερώς αναφέρεται στη γνωριμία του και με τις τρεις γυναίκες, όσο και για το τι συνέβη με καθεμία από αυτές.

Από τη δική του ιστορία δεν έλειπαν οι εμμονικες ερωτευμένες γυναίκες, επιμένοντας μάλιστα πως οι κατηγορίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το dikastikoreportaz.gr αναφορικά με την  πρώτη καταγγέλλουσα για το αδίκημα του βιασμού, Α.Μ., η οποία είναι και κόρη φίλης του ηθοποιού, ο Πέτρος Φιλιππίδης τη χαρακτηρίζει «εμμονική», υποστηρίζοντας ότι «τον ενοχλούσε διαρκώς».

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα για την απόπειρα βιασμού Σ.Μ. (το 2014), ο προφυλακισμένος ηθοποιός υποστήριξε ότι «είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της». Για την τρίτη καταγγέλλουσα Α.Γ., την οποία κατηγορείται πως επιχείρησε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του, υποστηρίζει ότι εκείνη του επιτέθηκε ερωτικά.

Να σημειωθεί πως το αρμόδιο ∆ικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πρόσφατα καθώς έκρινε πως αν ο ηθοποιός εξέλθει των φυλακών Τριπόλεως ενδεχομένως να διαπράξει ξανά παρόμοια αδικήματα.