Εαν έχεις το δικό σου κατοικίδιο ή σκοπεύεις να συγκατοικήσεις με ένα στο άμεσο μέλλον τότε ξέρεις ότι μια από τις προτεραιότητες σου είναι να διαμορφώσεις τον χώρο ως φιλικό και προς εκείνο. Όσο όμορφο και πρακτικό θες για σένα αλλά συνάμα βολικό και εύκολο για για τον συγκάτοικο με ουρά.

Ανακάλυψα τις  7 απαραίτητες προσαρμογές και όλα τα χρήσιμα για μια αρμονική συγκατοίκηση όλων. Ανοιχτοί χώροι Lauren Gilberthorpe Interiors Χρειάζεται χώρο για τις κινήσεις του χωρίς να χτυπάει ή να στριμώχνεται σε έπιπλα ή να ρίχνει πράγματα κάτω προκειμένου να περάσει ανάμεσα από τα έπιπλα. Τακτοποίησε τα μεγάλα έπιπλα στις άκρες των δωματίων και άφησε ανοικτό χώρο για ελευθερία κινήσεων. Άνετο κρεβάτι

bowl_and_bone_deco_amber_dog_bed_cushion_5_2 Ο σκύλος όπως πιθανόν να έλεγε και ένας εκπαιδευτής, χρειάζεται το δικό του άνετο κρεβάτι. Η ανεξαρτησία του στον ύπνο είναι σημαντικό στοιχείο όπως και το ότι και εσύ θα κοιμάσαι καλύτερα και τα έπιπλα δεν γεμίζουν από τις τρίχες του. Ένα αφράτο, μαλακό κρεβάτι για τον σκύλο ή τη γάτα είναι ιδανικό σε ένα σημείο που θα έχει πίσω κάτι να εμποδίζει όπως ντουλάπια ή συρτάρια. Ούτε εσύ θα ήθελες να σε ενοχλούν όταν κοιμάσαι.

Τα αξεσουάρ του

1801497b415d490f3af9896ab509c674

Όσο οι σκύλοι είναι ευχαριστημένοι με μια μεγάλη βόλτα οι γάτες το μόνο που θέλουν είναι να τις αφήσεις ήσυχες και να παίξουν όπως θέλουν εκείνες. Υπάρχουν άπειρες ιδέες για παιχνίδια που προορίζονται για γάτες όπως μάλλινες μπάλες, κομμάτια ”τοίχου για να γρατσουνάνε”, μικρά ξύλινα δέντρα για να σκαρφαλώνουν και φυσικά θέσεις για να κάθονται ή να κοιμούνται.

Μια ήσυχη γωνία για τα γεύματα τους

fa6f7d9033bd306bfdff8924d27210c6

Σε μια ήσυχη γωνία που δεν είναι πέρασμα ή ένα πολυσύχναστο σημείο βάλε την τροφή και το νερό του και μη τα μετακινείς συχνά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και κάδοι για την τροφή τους για να τα έχεις όλα μαζεμένα και κοντά σου.

Ασφαλή μπαλκόνια και κήποι

artificial-turf-pets-gardenista Εαν το σπίτι σου έχει αυλή θα πρέπει να σκεφτείς τη περίφραξη που θα κλειδώνει ή κάποιον ψηλό τοίχο για να κρατήσεις τον σκύλο σου ασφαλή. Παρομοίως για τις γάτες εαν ζεις σε διαμέρισμα σε ψηλό όροφο φρόντισε για την κάλυψη των κενών στα μπαλκόνια ή στα κάγκελα και κυρίως στα παράθυρα για να αποφύγεις επικίνδυνες πτώσεις.

Απομάκρυνε τα επικίνδυνα υλικά

sc-cosy-amb-00108 Δεν πρόκειται μόνο για απορρυπαντικά που μπορεί να φάνε ή σακούλες που μπορεί να βάλουν το κεφάλι τους μέσα αλλά και για τοξικά φυτά που δεν επιτρέπεται να μασήσουν, για υλικά που μπορεί να βάλεις στις γωνίες για κατσαρίδες ή έντομα. Μη σφουγγαρίζεις με δυνατά προϊόντα και μη χρησιμοποιείς δυνατά αρωματικά χώρου -θα κάνει καλό και σε σένα-.

Tα πατώματα

397633_sobaka_dom_pol_2560x1600_www-gdefon-ru_-custom

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα. Το ξύλινο πάτωμα είναι ζεστό και για σένα και για εκείνον όμως τα νύχια τους μπορεί να του κάνουν κακό. Το μαρμάρινο δάπεδο ή τα πλακάκια είναι κρύα και γλιστράνε. Η καλύτερη λύση είναι το πολύ καλά φροντισμένο και καλυμμένο πάτωμα. Διάλεξε χαλιά από κοκκοφοίνικα, όχι ακριβές συνθέσεις και φλοκάτες και εκπαίδευσε σωστά τον φίλο σου για να έχετε μια ευτυχισμένη και αρμονική συμβίωση.