Τα ζυμαρικά με πέστο πριβαβέρα είναι η συνταγή ζυμαρικών που θα φτιάξεις σε μια κατσαρόλα.

Είναι γρήγορο και εύκολο, τόσο νόστιμο και αξιοποιεί όλα τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά. Τη συνταγή βρήκαμε στο blog της Camille Styles.

Θα χρειαστείς: 

500 γρ ζυμαρικά

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 3εκ

1 φλιτζάνι αρακά

1/2 φασολάκια

5 πράσινα κρεμμυδάκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/3 φλιτζάνι πέστο βασιλικού, έτοιμο ή σπιτικό

1/3 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

για γαρνίρισμα: ξύσμα λεμονιού, φρέσκος βασιλικός και/ή μέντα, παρμεζάνα και αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, ζέστανε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο στο μεγαλύτερο τηγάνι που έχεις.

Κόψε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σόταρε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τον αρακά και τα σπαράγγια και ανακάτεψε.

Μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά.

Πρόσθεσε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, μετάφερέ τα μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα απευθείας από στο τηγάνι με λαχανικά. Εάν συνοδεύεται από λίγο από το νερό των ζυμαρικών θα είναι ιδανικό για να δέσει καλύτερα το πιάτο.

Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε περίπου 1/3 φλιτζάνι πέστο και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακάτεψε τα υλικά σου.

Περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ρίξε το κατσικίσιο τυρί.

Γαρνίρισε με ξύσμα λεμονιού, βασιλικό και/ή δυόσμο και τριμμένη παρμεζάνα.