Αν έχεις βρέξει κυριολεκτικά το crush σου με ποτό, αν έχεις γελάσει τόσο δυνατά όταν ήταν στο διπλανό τραπέζι που σχεδόν σταμάτησες τη μουσική στο μπαρ, αν έχεις μπει στις αντρικές τουαλέτες απλά για να αναγκαστείτε να πείτε ένα “λάθος πόρτα”, τότε ξέρεις τι είναι το peacocking. Πρακτικά, ίσως να έπρεπε να διδάξεις το peacocking.

To peacocking είναι το dating trend που περιγράφει την προσπάθειά σου να κάνεις το crush σου να σε προσέξει. Ο όρος είναι εμπνευσμένος από τα αρσενικά παγόνια (peacocks) που βάζουν τα εντυπωσιακά φτερά τους στο παιχνίδι, για να κεντρίσουν την προσοχή του θηλυκού που έχουν βάλει στο μάτι

Στη δική σου περίπτωση περιγράφει όλες εκείνες της φορές που έπαιξες “βρώμικα” για να τον κάνεις να σε προσέξει. Από εκείνο το έντονο, κόκκινο κραγιόν που είσαι σίγουρη πως θα του αρέσει, μέχρι την προσπάθειά σου να βρεις κάποιον γνωστό γνωστού γνωστού του (μπερδεύτηκα) για να σας γνωρίσει, αφού εννοείται πρώτα έχει πει τα καλύτερα για εσένα. Ας μη θυμηθούμε εκείνη τη φορά που έστειλες ένα και καλά “λάθος” μήνυμα που “πήγαινε σε άλλον”, για να αυξήσεις τις πιθανότητες να σου πιάσει την κουβέντα. Τελικά δεν απάντησε ούτε στο “συγγνώμη”. Ναι, το peacocking μπορεί να γίνει καταστροφικό, εκτός αν μάθεις να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Χόρεψε

Ας πούμε πως είσαι σε ένα μπαρ, και μπαίνει ο τύπος που σου αρέσει. Το να χορέψεις βάζοντας όλο το ταλέντο σου είναι ένας καλός τρόπος να σε προσέξει. Ωστόσο υπάρχει ένα θεματάκι που πρέπει να προσέξεις: Μην πέσεις. Απλά μην πέσεις. Αυτό.

Selfies

Οι selfies -ειδικά αυτή την περίοδο που το άκουσμα της λέξης ‘μπαρ’ θυμίζει ανέκδοτο- είναι ένας διακριτικός τρόπος να απλώσεις τα φτερά σου, με τον peacocking τρόπο. Φρόντισε να είσαι φυσική, τόνισε λίγο τα χαρακτηριστικά σου και βάλε ακόμα μια εκθαμβωτική selfie στο feed σου. Να θυμάσαι όμως πως το spamming δεν είναι ποτέ cool. Μην το παρακάνεις με τις selfie. Δεν αποκλείεται να λάβεις κάποιο μήνυμα ότι “τα φτερά σου είναι all over Instagram”.

Likes

Με το να του κάνεις like του θυμίζεις ευγενικά πως υπάρχεις. Πάντα με μέτρο, δίνοντας την εντύπωση πως έπεσες τυχαία σε κάποιο ποστ του το οποίο (εντελώς συμπτωματικά) σου άρεσε κιόλας. Όχι πως κρέμεσαι από κάθε λέξη που αναρτά στα social media. Μη χαλάς το game ούσα Facebook groupie.

Γίνε φίλη με τους φίλους του

Υπάρχει και πιο safe τρόπος να τον γνωρίσεις; Όχι προφανώς. Γίνεσαι φίλη με τους φίλους του, άρα αργά ή γρήγορα γίνεσαι “φίλη” και με εκείνον. Από εκεί και μετά είναι εύκολος ο δρόμος να φλερτάρεις. Το πολύ πολύ να μπεις friendzone. Όταν τον γνωρίσεις απλά πρόσεξε μη φανείς stalker αναφέροντας κάτι που έχεις δει στο προφίλ του. Το προφίλ του; Ποιο προφίλ; Εσύ δεν είχες ιδέα ότι υπάρχει.

Απλά στείλε του μήνυμα

Αν έχετε ήδη μια επαφή μέσω μηνυμάτων, απλά στείλε του πρώτη. Μην περιμένεις να σε “προσέξει”, απλά δείξε πως είσαι εκεί. Απλά μη δείχνεις κρεμασμένη πάνω από το κινητό σου και μην του κάνεις απανωτές ερωτήσεις σαν να του παίρνεις συνέντευξη. Go with the flow.

featured image: Trending News Buzz