Αυτή η κλασική πατατόσουπα θα γίνει η αγαπημένη σου σούπα για φέτος τον χειμώνα. Σέρβιρε με μεγάλες κούπες και συνδύασέ τη με φρυγανισμένο ψωμί.

Τι θα χρειαστείς:

1 πακέτο μπέικον 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 500γρ πατάτες κομμένες σε κύβους 2/3 της κούπας βούτυρο 3/4 της κούπας αλεύρι 4 κούπες γάλα 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν 200 γρ sour cream 2 1/2 κούπες τριμμένο Cheddar 3/4 της κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Πως να το κάνεις:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σόταρε το μπέικον σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Άφησε το σε απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, στο ίδιο τηγάνι σόταρε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρεμμύδι, τον ζωμό και τις πατάτες. Βράσε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ, στο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1 λεπτό. Σταδιακά πρόσθεσε τις 2 κούπες από το γάλα. Ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις πατάτες. Πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε να βράσει σε σιγανή θερμοκρασία μέχρι να δέσει. Ρίξε το ζαμπόν, το μισό μπέικον, τη sour cream, 2 κούπες από το τριμμένο τυρί και τη 1/2 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τσένταρ. Όταν σερβίρεις πασπάλισε με τη 1/2 κούπα τυρί και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια.
featured photo: www.tablespoon.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ζυμαρικά florentine με ψητό κοτόπουλο και σπανάκι