Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια απλή ιδέα που μετατράπηκε την προηγούμενη χρονιά σε επιδημία αλληλεγγύης. Ένας συμβολικός αλλά και ουσιαστικός τρόπος υποστήριξης των ευάλωτων, «ξεχασμένων», αποκλεισμένων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιστρέφουν και φέτος στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας. Με ένα νέο συγκλονιστικό τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός ηθοποιός και εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής της οργάνωσης, Χαβιέρ Μπαρδέμ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να ουρλιάξουμε για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

Η APIVITA υποστηρίζει ενεργά και έχει συνδράμει από την πρώτη στιγμή, τις προσπάθειες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη και δυναμική εκστρατεία αλληλεγγύης «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου».

Το δημοφιλές πλέον κόκκινο κουτάκι με τις έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι, που παράγονται και διανέμονται με την ευγενική υποστήριξη της APIVITA, επιστρέφει αποκλειστικά στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν και αυτοί αφιλοκερδώς στην εκστρατεία πουλώντας τις καραμέλες προς 1,60 ευρώ, στην ίδια ακριβώς τιμή που τις αγόρασαν, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο και μοναδικό δίκτυο αλληλεγγύης στη χώρα μας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Ένα ευρώ από την πώληση κάθε κουτιού πηγαίνει στις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να ανακουφίσουν τον πόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα 60 λεπτά καλύπτουν, σε τιμές κόστους, την παραγωγή και τη διανομή, καθώς επίσης και τον ΦΠΑ.

«Εσύ τις παίρνεις, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε», λέει το μήνυμα της εκστρατείας. «Είναι τόσο απλό και πέρα για πέρα αληθινό» σημειώνει ο Χρήστος Χρήστου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική πέρυσι και το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και φέτος. Η μικρή, συμβολική θα λέγαμε συνεισφορά του κόσμου με την αγορά ενός κουτιού Παστίλιες, μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε σημαντικές δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο».

Για δεύτερη χρονιά λοιπόν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η APIVITA και οι φαρμακοποιοί ενώνουμε τις δυνάμεις μας  για να μεταδώσουμε  μηνύματα αλληλεγγύης και να στείλουμε  ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.  Συνεχίζουμε με πίστη ότι και αυτή τη χρονιά

Αν λοιπόν κι εσύ πονάς για όλους εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, αγόρασε τις Παστίλιες, ένωσε τη φωνή σου με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και ούρλιαξε. Ούρλιαξε τώρα! Κάποιοι θα σε ακούσουν. Πολλοί θα βρουν θεραπεία.

Δείτε το νέο σποτ της καμπάνιας εδώ