Τώρα που το μόνο που μας απασχολεί πλέον είναι τα reboot που συμβαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι, έρχεται κι ένα που αξίζει την προσοχή μας. Είτε millenial είτε όχι, λογικά ξέρεις ήδη την σειρά Party of Five των 90s. Τώρα επιστρέφει και μας δίνει όλα τα vibes νοσταλγίας που χρειαζόμασταν, με ένα πολύ σημαντικό twist.

Στην αρχική εκδοχή της σειράς, πέντε αδέρφια χάνουν τους γονείς τους σε ένα τροχαίο ατύχημα και αναγκάζονται να μείνουν μόνα τους. Κάπως έτσι τα δύο μεγαλύτερα της οικογένειας αναλαμβάνουν την ανατροφή των μικρότερων και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Στο reboot όμως του 2020, τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτή τη φόρα η οικογένεια θα χωριστεί, αλλά όχι εξαιτίας κάποιου ατυχήματος. Τώρα ο λόγος θα είναι η απέλαση. Οι γονείς των πέντε παιδιών πρέπει να φύγουν από τη χώρα διότι δεν έχουν επίσημα χαρτιά ως μετανάστες για να μείνουν στη χώρα. Όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί της σειράς, ένα από τα βασικότερα ζητήματα της Αμερικής αυτή τη στιγμή είναι οι απελάσεις. Κάπως έτσι κατάλαβαν κι εκείνοι ότι ήταν απαραίτητο να ξαναπούν την ιστορία των Party of Five αγγίζοντας θέματα που απασχολούν την χώρα σήμερα. Ανέθεσαν μάλιστα σε Λατίνους συγγραφείς τα σενάρια των νέων επεισοδίων. Έτσι κι αυτοί μπόρεσαν να μεταφέρουν στην ιστορία τις δικές τους εμπειρίες ως μετανάστες του Μεξικού προς την Αμερική.

Έτσι, λοιπόν, οι γονείς των πέντε παιδιών γυρίζουν στο Μεξικό αφήνοντας πίσω την υπόλοιπη οικογένεια. Η σειρά ισορροπεί ανάμεσα την τραγικότητα αυτής της κατάστασης και το χιούμορ που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να γίνει κάπως ανάλαφρη μια σειρά που αγγίζει τέτοια ζητήματα.

Κι αν από κάπου κρίνεται η επιτυχία μιας σειράς, αυτό είναι οι αντιδράσεις στο Twitter. Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, τα είπαν όλα:

featured image: nytimes.com