Ανακαλύψαμε τη συνταγή για το πιο εντυπωσιακό party dip με παντζάρια και ταχίνι. Στη συγκεκριμένη συνταγή hummus τα ρεβύθια αντικαταστάθηκαν με παντζάρια. Για να ισορροπήσει η γλυκύτητα της γεύσης που δίνουν τα παντζάρια, η συνταγή παίρνει σπιρτάδα από το σκόρδο, το κύμινο και το lime. Θα χρειαστείς 5 λεπτά για να το έχεις έτοιμο.

Πασπάλισε φρεκοτριμμένα πιπέρια και μυρωδικά και σέρβισε με ζεστές, τραγανές πίτες.

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο έτοιμα παντζάρια 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές ταχίνι ξύσμα από ένα lime χυμός από ένα lime 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι κύμινο, σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Δούλεψε το μείγμα περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Δοκίμασε για το αλάτι και το πιπέρι και πρόσθεσε αν χρειάζεται. Μετέφερε το σε μπολ και σέρβιρε με ψητά λαχανικά ή ξεροψημένες πίτες.

*Για να κάνεις τις πίτες, χώρισε μερικές αραβικές πίτες στη μέση και άπλωσε τις σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπάλισε τις με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ή ό,τι μιξ μπαχαρικών και μυρωδικών θες. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγή για μαλακά crackers με cheddar
featured photo: www.thekitchn.com