Κάνοντας μια αναζήτηση στο Google για τα πιο κομψά κουρέματα, εικόνες με το french bob πλημμυρίζουν τις οθόνες μας. Φέτος όμως, το αγαπημένο μας γαλλικό κούρεμα έρχεται ανανεωμένο. Είναι ώρα λοιπόν να γνωρίσεις το parisian bob.

Αν το ακούς πρώτη φορά, το french bob μοιάζει ως εξής. Τα μαλλιά φτάνουν μέχρι την αρχή των ώμων ενώ το μπροστινό μέρος αποτελείται από αφέλειες μέχρι το ύψος των φρυδιών. Το Parisian Bob, ωστόσο, είναι μια πιο χαλαρή, λιγότερο δομημένη εκδοχή, με μακρύτερες, πιο ατημέλητες αφέλειες που θυμίζουν φράντζα.

Έτσι, το parisian bob είναι το ιδανικό καλοκαιρινό κούρεμα! Ειδικά αφού δείχνει ανεπιτήδευτα κομψό ενώ είναι super low maintenance. Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, βάζοντας απλά λίγο προϊόν για styling, αναδεικνύοντας το φυσικό τους σχήμα.

Είναι επίσης ιδανικό αν έχεις ήδη κάποιο κοντό κούρεμα, το οποίο θες τώρα να μακρύνεις. Με άλλα λόγια, είναι ένα φανταστικό μεταβατικό κούρεμα.

Η διαδικασία

Αν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, η διαδικασία συνήθως έχει ως εξής. Ο κομμωτής αρχίζει να κόβει το κάτω κομμάτι των μαλλιών, ως συνήθως. Ξεκινώντας από το πίσω μέρος των μαλλιών, βρίσκει ένα καλό μήκος που να κάθεται ωραία γύρω από το λαιμό. Αυτό είναι το μήκος που θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για το κούρεμα.

Αφού ο κομμωτής βρει το μήκος όπου τα μαλλιά πλαισιώνουν καλύτερα το πρόσωπο, αναδεικνύοντας τη δομή των οστών, προχωρά με τις τελικές λεπτομέρειες και το μπροστινό μέρος.

Όσον αφορά τις αφέλειες, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ αραιών, μακριών αφελειών που κάθονται κυρίως στο πλάι ή πιο κλασικών αφελειών που καλύπτουν το μέτωπο. Όλα εξαρτώνται από τι ταιριάζει καλύτερα στη δομή του προσώπου σου.

Επίσης, για να διατηρήσεις το κούρεμα πιο αέρινο, ζήτησε από τον κομμωτή να κόψει τα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο σε διάφορα επίπεδα. Έτσι, το κούρεμα θα έχει περισσότερη κίνηση ενώ η φράντζα δε θα είναι πολύ φουντωτή.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Hair Bros (@thehairbros)

Το styling

Όσον αφορά το styling, το Parisian bob είναι ένα κούρεμα με πολλές εναλλακτικές. Μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου ίσια, σγουρά, μπούκλες ή να τα αφήσεις εντελώς φυσικά. Επιπλέον, μπορείς να πιάσεις τα μισά πάνω δημιουργώντας την αίσθηση περισσότερου όγκου, ενώ αποφεύγεις την καλοκαιρινή ζέστη.

Τέλος, μπορείς να τα πιάσεις στο αγαπημένο μας low bun, αφήνοντας τη φράντζα μπροστά. Όλες οι παραπάνω εναλλακτικές χρειάζονται ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια, ενώ δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Το δικό μας αγαπημένο look με το Parisian bob είναι το εξής. Βγαίνοντας απ’ το ντους, στεγνώνεις τα μαλλιά με μια πετσέτα, απομακρύνοντας την υγρασία. Χτενίζεις και εφαρμόζεις ένα προϊόν styling ή/και texture spray. Στη συνέχεια, στεγνώνεις ελαφρώς τα μαλλιά με το πιστολάκι, χρησιμοποιώντας τη φυσούνα.

Αυτό θα αναδείξει το φυσικό τους σχήμα και θα τους δώσει κίνηση, χωρίς φριζάρισμα.

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας προϊόντα styling.

Gisou – Propolis-Infused Texturizing Wave Spray

Ouai Haircare – Air Dry Foam

K18 – Leave-In Molecular Repair Hair Mask