Το Θέατρο Προσκήνιο φιλοξενεί φέτος τη θεατρική παράσταση Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του σύγχρονού μας συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ και αφορά, σε πρώτο επίπεδο, στην πορεία που ακολουθούν δύο γονείς, οι οποίοι αναζητούν τον νεκρό γιο τους. Με αφορμή αυτή την αναζήτηση, ο συγγραφέας περνά από το ρεαλιστικό στο παράλογο, εξετάζοντας σημαντικά θέματα όπως ο πόλεμος, ο εθνικισμός, η μετανάστευση και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Παρά τα σοβαρά θέματα τα οποία πραγματεύεται, σκοπός του δεν είναι η καταγγελία, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει να ωθήσει την καταγγελία στον στοχασμό.

M. Vişniec Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ... Ναταλία Στυλιανού, Dasho Kurti

Το θεατρικό έργο του  Ματέι Βισνιέκ παρουσιάζεται στο Θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία  Νίκου Γκεσούλη και μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη. Τη μουσική υπογράφει ο Dasho Kurti. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μελισάρης, Μαίρη Χήναρη, Θοδωρής Προκοπίου, Ναταλία Στυλιανού, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γωγώ Βογάσαρη, Σάκης Σιούτης, Χριστίνα Σιώμου, Δημήτρης Κακαβούλας, Νίκος Γκεσούλης.

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου οι συντελεστές της παράστασης  Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, θα συναντηθούν στο Θέατρο Προσκήνιο με τους φίλους του περιοδικού δρόμου “σχεδία”, «για ένα ταξίδι σε κόσμους που μας δίνουν ελπίδα και δύναμη», πραγματοποιώντας μια ειδική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του περιοδικού “σχεδία” που είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και πωλείται από ανθρώπους που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία απ΄ τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις της χρονιάς και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε ένα κοινό ταξίδι αλληλεγγύης.

Θέατρο Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108211855

Γενική Είσοδος: 12 € / Μειωμένο: 10 € / Σπουδαστική ατέλεια/ Άνεργοι: 5 €

Ώρα παράστασης: 9μμ

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=CHMoMDUT3Y4