Η ταινία είναι μια δημιουργική μίξη διαφορετικών ειδών ταινίας, και ειδικότερα της dark κωμωδίας και του thriller. Αφορά μια φτωχή οικογένεια στην Ν. Κορέα που ζει σχεδόν με ό,τι μπορεί να της παρασχεθεί δωρεάν. Στην προσπάθεια τους να ορθοποδήσουν λίγο, τα παιδιά της οικογένειας καταφέρνουν με ψέματα να δουλέψουν για μια πλούσια οικογένεια. Τότε όλα ανατρέπονται.

Τα Όσκαρ τελείωσαν και πρώτο θέμα στην «Korean Herald» είναι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Moon Jae-in προς τον σκηνοθέτη της ταινίας «Παράσιτα» για να γιορτάσουν την επιτυχία του. Όπως πολλές είδαμε, η ταινία κατέκτησε το προσκήνιο των Όσκαρ και δικαίως. Είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κέρδισε τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης εικόνας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου. Όμως η κατάκτηση του κοινού της δεν σταματάει εκεί: 1) Ο σκηνοθέτης θέλοντας η ταινία του να θεωρηθεί κλασσική, αποφάσισε να την μετατρέψει σε ασπρόμαυρη. Και 2) Ήδη είναι στα σκαριά μια εκδοχή της προσαρμοσμένη για την μικρή οθόνη υπό την παραγωγή του Adam McKay.

«Η ασπρόμαυρη εκδοχή»

Ο σκηνοθέτης της υπέροχης αυτής παραγωγής ανέφερε το πως συχνά συνδυάζουμε τις ασπρόμαυρες ταινίες με τις κλασσικές. Αποκάλυψε βασισμένος σε αυτό τη μικρή του «έπαρση ή φαντασίωση», όπως ο ίδιος την αποκάλεσε, να γίνουν και οι δικές του ταινίες κλασσικές. Έχοντας μόλις τελειώσει την μετατροπή της ταινίας του «Mother» (2009), ετοιμάζεται να μετατρέψει και την ταινία «Παράσιτα».

«Parasites»: Η σειρά

Η σειρά λέγεται πως θα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό επεισοδίων και θα παρουσιάζει μεταξύ άλλων και τις ιστορίες κάποιων χαρακτήρων. Μια από τις ιστορίες που ο Bong παρουσίασε στο The Wrap ήταν η ακόλουθη:

           «Όταν η κανονική οικονόμος, Mun Gwang (Lee Jung Eun), επιστρέφει το βράδυ, κάτι έχει συμβεί στο πρόσωπό της. Ακόμα και ο σύζυγός της τη ρωτάει για αυτό, αλλά η ερώτηση μένει αναπάντητη. Ξέρω γιατί είχε αυτούς του μώλωπες στο πρόσωπό της… έχω φυλάξει όλες αυτές τις κρυμμένες ιστορίες»

Όμως η παραγωγή της ταινίας είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Υπάρχουν φήμες ότι ο Mark Ruffalo (Hulk) μπορεί να γίνει μέρος του cast αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Επίσης αναπάντητο μένει το ερώτημα περί της ημερομηνίας δημοσίευσης ή τουλάχιστον του trailer. Και έτσι απλά ο Bong συνεχίζει να μας κρατάει σε αγωνία και εκτός οθόνης. Στο μεταξύ όμως, τον Μάιο έχει πρεμιέρα στο TNT μια άλλη ταινία του Bong που προσαρμόστηκε για την μικρή οθόνη, η «Snowpiercer». Η sci-fi ταινία δράσης του Bong λαμβάνει χώρα σε ένα φουτουριστικό παγωμένο χερσότοπο. Είναι ταινία του 2013 και πρωταγωνιστεί η Jennifer Connelly. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε επτά χρόνια για την σειρά «Παράσιτα».