Λίγο πριν έρθει στο γραφείο το χριστουγεννιάτικο τεύχος και γεμίσουμε κούτες και περιοδικά, σκεφτήκαμε να στολίσουμε και να γιορτάσουμε σαν οικογένεια. Γιατί; Εμείς που είμαστε 8 ώρες την ημέρα μαζί, δεν είμαστε και λίγο σαν οικογένεια;

Θέλω κάποια στιγμή να μιλήσουμε για τον ορισμό της οικογένειας. Όχι, όχι μια μέρα θα ξαναπούμε τι σημαίνει “οικογένεια”, γιατί έχω πολλά παράπονα από το πώς έχουμε διαχειριστεί την έννοια τελευταία (ναι, και δύο αγόρια μαζί μπορούν να έχουν δική τους οικογένεια, ναι και κάποιοι συνεργάτες τυγχάνουν πιο αγαπημένοι από κάποιες βαριεστημένες, γεμάτες τυπικότητα οικογένειες).

Θα σου πω τώρα τι κάναμε εμείς στη δική μας Savoir ville famiglia. Παραγγείλαμε catering με χριστουγεννιάτικες γεύσεις από τον Παπασπύρου και φάγαμε σαν μια μεγάλη αγαπημένη φαμίλια.

Μετατρέψαμε σε τραπεζαρία το μεγάλο τραπέζι όπου δουλεύουμε, κλείσαμε laptops και κινητά, χαζέψαμε την βελουτέ σούπα με κάστανο, την πράσινη σαλάτα με γαρίδες και  καπνιστό σολομό, το Virginia ham καραμελωμένο με ανανά και γαρίφαλο, χοιρινό κότσι, από γλυκά διαλέξαμε ΤΟ panettone και διαλύσαμε με μισή καρδιά τα σπιτάκια ginger bread αλλά ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου να τα φάμε. Α, πήραμε και δίπλες γιατί τις γιορτές γινόμαστε παραδοσιακοί άνθρωποι.

Ετσι, εμείς για λίγη ώρα, ζήσαμε τα δικά μας Χριστούγεννα, μερικές μέρες νωρίτερα!

Και επειδή εμείς ό,τι μας αρέσει το κρατάμε, έχουμε στο μυαλό μας το cocktail menu στο γραφείο ώστε όταν επιστρέψουμε να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά και βέβαια δεν θα μας ξεφύγει το κλασικό μενού για καθημερινά γεύματα γραφείου. Σ αυτό το σημείο θέλω να σου πω ένα μυστικό αγαπημένη/-ε αναγνώστρια/-η: ό,τι κι αν δοκιμάσεις από τον Παπασπύρου, έχει τη γεύση του αληθινά σπιτικού φαγητού που δεν το βρίσκεις συχνά έξω από τη δική σου κουζίνα ή της μαμάς σου. Να το θυμάσαι αυτό. Πρέπει να μας αναγνωρίσει κάποιος ότι δεν επιδιώξαμε να κάνουμε και αλλαγή χρονιάς, αν και μας δελέασε η βασιλόπιτα που ανακαλύψαμε στο www.papaspirou.gr. Δηλαδή αυτές τις μέρες που θα περάσεις από εκεί, να πάρεις τη βασιλόπιτά σου!

Ginger Bread House_Παπασπύρου (Custom)

Μελομακάρονα_Παπασπύρου (Custom)

Στο περιοδικό μας θα βρεις κάποιες σελίδες με τα πιο ωραία επιτραπέζια που μπορείς να παίξεις με φίλους ή οικογένεια και τις δικές μας ιδέες για το τι να τρως παράλληλα.

Και κάτι άλλο: Κάνε μια έκπληξη στην παρέα σου! Οργάνωσε πάρτυ-έκπληξη με φαγητά, μην τους το πεις, μόνο ζήτησέ τους να είναι καλά ντυμένοι. Κάνε το μια καθημερινή από αυτές που έρχονται, και μην περιμένεις μια γιορτινή μέρα. Δεν είναι και οι φίλοι σου οικογένειά σου; Με ευχαριστείς αργότερα!

Περισσότερα για τον Papaspirou: Από το 1940, το όνομα Παπασπύρου αντλεί έμπνευση από την οικογενειακή του παράδοση, και με βασική αξία την ποιότητα δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές πρώτες ύλες. Πρωτοπόροι στη δημιουργία σπιτικού φαγητού, καθώς και στη διοργάνωση Catering, συνδυάζουν πετυχημένα τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής των προϊόντων με τα μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά 75 χρόνια τώρα.

www.papaspirou.gr

Facebook: papaspirou.gr

Instagram: @papaspirou