Για το κοτόπουλο:

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο ή κοπανισμένο λίγο, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα

1/2 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ με μπόλικο αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για τα ζυμαρικά και τη σάλτσα:

1 συσκευασία ζυμαρικά

1-2 φλιτζάνια ντοματίνια

1–2 φλιτζάνια καλαμπόκι

1–2 φλιτζάνια κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Παρμεζάνα ή/και βασιλικό

Πώς θα το φτιάξεις:

Ζυμαρικά: Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περίχυσε με λάδι και αφήνουμε στην άκρη.

Τηγάνισε το κοτόπουλο: Κάλυψε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το μείγμα αλευριού. Τίναξε την περίσσεια ποσότητα. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο αφού ζεσταθεί το λάδι για να μην καεί. Πρόσθεσε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγείρεψε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Άφησε το κοτόπουλο στην άκρη και διατήρησε το ζεστό.

Φτιάξε τη σάλτσα: Βάλε τα ντοματίνια στο τηγάνι που έφτιαξες το κοτόπουλο– χωρίς να το καθαρίσεις, ώστε οι ντομάτες να πάρουν όλη αυτή τη γεύση. Μαγείρεψε τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν και ανακάτευε με μία ξύλινη κουτάλα. Σπάσε τις ντομάτες να βγάλουν το ζουμί τους και να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.

Πρόσθεσε τα λαχανικά: Πρόσθεσε το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια. Σόταρε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακάτεψε το σκόρδο για το τελευταίο λεπτό του σοταρίσματος. Τέλος, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και το πιπέρι.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψε απαλά για να ενωθούν όλα μαζί και σέρβιρε.