Panna cotta με μαρμελάδα μανταρίνι και φρέσκο θυμάρι

Από την αγαπημένη μας Madame Gâteaux

Η Madame Gâteaux είναι pastry chef και ειδικεύεται στη διοργάνωση vintage afternoon tea parties και άλλων custom events. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν στην ιστοσελίδα της, το facebook ή το instagram.

Πριν από μερικές μέρες είδαμε στο instagram της αυτή τη λαχταριστή εικόνα και ζητήσαμε γρήγορα από την Καλλιόπη να τη μοιραστεί μαζί μας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

🍊🥛Clementine thyme panacottas inspired by our beloved🍹 Gentlemen's Soda by @threecents_official! 👉Find all the photos of our Gentlemen's Soda Halloween party 🎃 on our blog (link in bio). 🍃🍃 #threecents #bubbles #halloween #customevents #customdesserts

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Gâteaux (@madamegateauxathens) στις

Υλικά:

125ml γάλα πλήρες

7γρ ζελατίνη

625γρ  κρέμα γάλακτος

100γρ ζάχαρη κρυσταλλική

μαρμελάδα μανταρίνι

φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος:

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη μέσα στο γάλα για 5'.

Μόλις ζεσταθεί η κρέμα, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζελατίνη.

Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη για 5' να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα σκεύη που έχουμε επιλέξει με την panna cotta (μπολάκια ή ποτηράκια).

Τοποθετούμε τα σκευή στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου η panna cotta να πήξει.

Βγάζουμε τα σκεύη από το ψυγείο και τοποθετούμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μανταρίνι ή όποια άλλη μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.

Πάνω σε κάθε ποτηράκι βάζουμε ένα μικρό κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό, όπως δεντρολίβανο ή δυόσμο.

Σερβίρουμε την panna cotta κρύα.

φωτογραφία: Γιάννης Λεφάκης
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.