Πανεπιστημιακες Εκδοσεις Κρητης

Βιβλία υπάρχουν παντού, καθημερινά μέσα στην ζωή μας, μας συντροφεύουν, μας μορφώνουν. Άλλοι τα μισούν και άλλοι δεν μπορούν να τα αποχωριστούν.

book

Υπάρχει μια ταινία που δείχνει έναν άντρα που δουλεύει στις θυρίδες μια μεγάλης τράπεζας και το διάβασμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Κάποια στιγμή γίνεται πόλεμος και εκείνος επειδή βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από την γη, σώζεται και μόλις συνειδητοποιεί ότι είναι ο μόνος επιζών, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι ότι θα έχει άπλετο χρόνο για διάβασμα. Λίγο υπερβολικό αλλά περιγράφει υπέροχα την ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με τη συγκεκριμένη ασχολία.

Πολλές φορές επιλέγουμε βιβλία μόνο για τον τίτλο, για την ιστορία, γιατί κάποιος μας το έχει προτείνει ή γιατί μας αρέσει το εξώφυλλο.

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης παρέχουν στο κοινό όλους τους παραπάνω λόγους για να αγοράσουν βιβλία με την σφραγίδα τους. Ιδρύθηκαν το 1984 όταν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής διέθεσε τους ετήσιους τόκους ενός αρχικού κεφαλαίου για την αρχική χρηματοδότηση του πανεπιστημιακού Οίκου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 490 τίτλοι βιβλίων στις βασικές θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από την Ακαδημία Αθηνών, Βραβεία Μετάφρασης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, Κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας στον τομέα κριτικής- δοκιμίου και άλλα πολλά. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης λειτουργούν ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό εκδοτικό ίδρυμα στα πλαίσια του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), όσο για την χρηματοδότηση, οι ΠΕΚ βασίζονται κατά το μέγιστο (90%) στα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων τους και το υπόλοιπο ποσοστό από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Επίσης οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης δίνουν βάση στο κάθε βιβλίο που εκδίδουν, βέβαια μιλώ από την πλευρά του αναγνώστη, αλλά αυτή είναι η αίσθηση που μου δίνουν, από το εξώφυλλο μέχρι την επιλογή γραμματοσειράς. Βάζουν μια πινελιά μοντέρνου στο κλασσικό.

Στα χέρια μου έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία βιβλία.

1.            Το Εγκώμιο της Απραξίας

2.            Το Φάντασμα της Όπερας

3.            Το Πρωτείο της Πολιτικής

Φυσικά σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα, για εσάς ή και για δώρο τώρα ειδικά που είναι καλοκαίρι. Στην συνέχεια έχω επιλέξει άλλα τέσσερα τα οποία βρίσκονται ήδη στην δική μου λίστα και ελπίζω να βρεθούν και στην δική σας.

1.            Πρώτη Αγάπη

2.            Η Κερένια Κούκλα

3.            Δοκίμια Ποιητικής

4.            Ο Νους και ο Κόσμος

Μπορείτε να βρείτε να βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και στο e-shop στην επίσημη ιστοσελίδα τους σαν ebooks.

Καλό μας Διάβασμα!

Το bonus track για αυτό το άρθρο είναι αυτό:

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.