Τα pancakes είναι η ιδανική επιλογή για πρωινό, για brunch, ή γιατί όχι, ακόμα και για βραδινό.

Εδώ θα δεις μια διαφορετική εκδοχή για pancakes με γλυκοπατάτα τα οποία είναι εύκολα, αφράτα, νόστιμα και σίγουρα θα λατρέψεις. Άλλωστε είναι επίσης υγιεινά αφού η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες.

Υλικά για περίπου 8-10 pancakes:

  • 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης
  • ½ κούπα φυτικό γάλα
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Πρώτα βράσε τη γλυκοπατάτα για να μαλακώσει. Μετά ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτύπα καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε ισόποσες ποσότητες από το μείγμα των pancakes. Ψήσε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μπορείς να τα σερβίρεις με γλυκά toppings όπως μύρτιλλα, μέλι, φυστικοβούτυρο ή με αλμυρά όπως τυρί, μπέικον, γιαούρτι ή τηγανητά αυγά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η συνταγή για νόστιμα και τραγανά κιμαδοπιτάκια